ЛЕЧЕБНА  ХРАНА  ЗА  ДЪЛГОЛЕТИЕ  НА  ЧОВЕКА
СИРИУС-Д СЪСТАВ ДЕЙСТВИЕ ДОЗА БОЛЕСТИ ИСТОРИЯ ДОКУМЕНТИ СТАТИИ ЕНОАНТ
АМИНОКИСЕЛИНИ ИНТЕРВЮТА ОТЗИВИ ДОСТАВКА ДОБАВКИ ДЕТОКС КОНТАКТ

 

BioScanner

 

Квантова Диагностика 

 

 

 

1. Сърдечно-съдови и Мозъчно-съдови

 Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

   Възраст: 44

 Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

Вискозитет на кръвта

48.264 - 65.371

52,483

Нормално (-)

Чист холестерол

56.749 - 67.522

63,12

Нормално (-)

Масти в кръвта

0.481 - 1.043

0,659

Нормално (-)

Съпротивление в съдовете

0.327 - 0.937

0,825

Нормално (-)

Еластичност на съдовете

1.672 - 1.978

1,528

Леко нарушено (+)

Консумация на кръв от миокарда

0.192 - 0.412

0,579

Умерено нарушено (++)

Обем на кръвоснабдяване на миокарда

4.832 - 5.147

4,853

Нормално (-)

Консумацията на кислород от миокарда

3.321 - 4.244

4,917

Леко нарушено (+)

Ударен обем

1.338 - 1.672

0,749

Леко нарушено (+)

Съпротивл. на изтласкване в лява камера

0.669 - 1.544

1,122

Нормално (-)

Сила на изпомпване на лява камера

1.554 - 1.988

0,945

Умерено нарушено (++)

Еластичност на коронарните артерии

1.553 - 2.187

1,383

Леко нарушено (+)

Кръвно налягане на коронарните артерии

11.719 - 18.418

15,725

Нормално (-)

Еластичност на кръвон. съдове в мозъка

0.708 - 1.942

1,676

Нормално (-)

Кръвоснабдяване на мозъка

6.138 - 21.396

18,045

Нормално (-)

 

 

 

 

 

Описание на Показателите

 

 

 

Вискозитет на кръвта (N):


Отнася се до вътрешното триене между молекулите на кръвта. Колкото по-нисък е вискозитетът на кръвта, толкова по-бърза е скоростта на кръвния поток. Колкото е по-висок вискозитетът на кръвта, толкова по-ниска е скоростта на кръвния поток. Хипервискозитет - вискозитетът на кръвта е висок и притокът на кръв нарушен. Ето защо, при високо кръвно налягане, пациенти с висок вискозитет са склонни към мозъчно-съдови инциденти и инсул. При коронарна болест на сърцето, пациенти с висок вискозитет са склонни към миокарден инфаркт. Притокът на кръв в кръвоносните съдове в различните пластове е с различна скорост. Скоростта на кръвния поток в близост до съдовата стена е по-бавна, а скоростта на потока в средата е най-бързо.

 

 

 

 

 

 

Чист холестерол:


(1) Увеличение се наблюдава при първоначално висок холестерол в кръвта, при лека атеросклероза, болка в гърдите, храчки и др.
(2) Намаляване се наблюдава при отслабен имунитет, недохранване, сърдечна недостатъчност, болка в гърдите др.

 

 

 

Масти в кръвта:
Мастите в кръвта са първични и вторични:
(1) Начална хиперлипопротеинемия: Причинява се от някои фактори на околната среда (включително диета, хранене, лекарства и др.) или генни мутации.
(2) Вторична хиперлипопротеинемия: Причинява от някои системни заболявания или лекарства, като хиперлипидемия, причинени от диабет, хипотиреоидизъм, нефротичен синдром, хронична бъбречна недостатъчност, остра бъбречна недостатъчност и др.

 

 

Съпротивление в съдовете:
Увеличение на съдовото съпротивление се наблюдава при леко повишени систолно и диастолно артериално налягане, лека хипертония, безсъние.

 

 

Еластичност на съдовете:
Получава се в следствие от разширяване на стените на артериалните съдове по време на систоличното изтласкване. Увеличение на съдовата еластичност се наблюдава при леко повишено систолично кръвно налягане, леко намалено диастолично кръвно налягане, леко увеличаване на пулса и малко по-високо кръвно налягане. Спад се наблюдава при лека атеросклероза, исхемични сърдечни заболявания и др.

 

 

Консумация на кръв от миокарда:
Консумация на кръв за минута от коронарната артерия.

 

 

Обем на кръвоснабдяване на миокарда:
Действително получена кръв за минута от коронарната артерия.

 

 

Консумацията на кислород от миокарда:
Фактори, които влияят:
(1) Честота на пулса - колкото е по-висока честотата на пуса, толкова е по-голяма консумацията на кислород от миокарда.
(2) Миокардните контракции - колкото са по-силни сърдечните контракции, толкова е по-висока консумацията на кислород от миокарда.
(3) Времето на миокардните контракции - колкото по-дълго е времето на контракциите, толкова по-голяма е консумацията на кислород.
Най-доброто състояние е ниска консумация на кислород и виока сърдечна дейност.

 

 

Ударен обем:
При всеки удар сърцето изтласква определен обем кръв. Фактори, които влияят на ударния обем:
(1) Количеството кръв, което циркулира в тялото е кръвен обем - Когато кръвният обем е недостатъчен, ударният обем е намален.
(2) Отслабване силата на сърдечните контракции - Когато контракциите са слаби, налягането е ниско и сърцето изхвърля по-малък обем кръв.
(3) Размерът на изпълването на камерата е в зависимост от еластичността - При по-голяма еластичност, запълването на сърцето с кръв е по-голямо.
(4) Размерът на периферната съдова резистентност - Когато съдовата резистентност е голяма, ударният обем е намален, а при малка съдова резистентност, ударният обем е увеличен.
(5) Движението на стената на камерата - Когато стените на камерите са здрави, сърдечният мускул е в координирано движение. Когато миокардната контракция е некординирана, ударният обем е намален.

 

 

Съпротивление на изтласкване в лява камера:
Показател за устойчивото състояние на изходящия поток на лявата камера. Фактори, които влияят:
(1) При повреда на изтичащия канал - При аортна склероза, съпротивлението при изтласкване на лявата камера се увеличава.
(2) При липса на повреда на изтичащия канал, но бавна честота на изпразване на аортната кръв, съпротивлението на изтласкване на камерата се увеличава.
(3) Цялото съдово съпротивление е голямо.

 

 

Сила на изпомпване на лява камера:
Отразява се върху ефективността на кръвния поток при свиването на лявата камера. Когато мощността на лявата камера е ниска и съкращенията не са добри, мускулните влакна на сърцето имат някакви проблеми. Когато мощността на лявата камера е висока и съкращенията са добри, обемът на изхвърлената кръв е висок. Фактори, оказващи влияние:
(1) Размерът на запълване на камерата в зависимост от еластичността - Колкото е по-голямо пълненето, толкова е по-силна контракцията. Степента на пълнене и контрактилитетът са в пряка пропорционална зависимост. При поражение от инфаркт, контрактилитетът е намален. Следователно, доброто запълване с кръв на камерата е фактор, влияещ върху силата на контракцията.
(2) Ефективно циркулиращият обем кръв - Когато кръвният обем е малък, изпълването с кръв е недостатъчно,и следователно контракцията е слаба. Когато кръвният обем е голям, пълненето с кръв е по-добро, и контрактилитетът е силен.
(3) Функционалното състояние на миокарда - При поражение на миокарда, например при миокардит, сърдечните клетки са повредени и еластичността намалена, контрактилитетът се понижава.
(4) Нормално кръвоснабдяване и снабдяване с кислород на миокарда - Когато кръвта и снабдяването с кислород е недостатъчно, контрактилитетът се понижава. При недостиг на консумация на кислород, сърцето консумира по милилитър обем кислород за минута.

 

 

Еластичност на коронарните артерии:
Сърцето е източник на енергия за живот. То постоянно подхранва тялото с кръв, но то също изисква подхранване с кръв. Коронарната артерия представлява три кръвоносни съдове, разположени върху сърцето, така че да доставят кръв и кислород към него. Ако в кръвоносните съдове се натрупа холестерол, съдовата кухина ще бъде по-тясна или ще бъде блокирана. Това ще затрудни притока на кръв, което води до сърдечна исхемия и коронарна болест на сърцето - коронарна атеросклероза. Прекомерните мазнини довеждат до отлагане на плаки в съдовете, атеросклероза и отслабена еластичност. Смъртността от сърдечно-съдови и мозъчно-съдови заболявания, предизвикани от склероза и стеснение или запушване на артериите надвишава 1/2 от общата смъртност на населението. Фактори, допринасящи за отслабената еластичност на коронарните артерии са: високото кръвно налягане, консумацията на мазнини, пушене, диабет, затлъстяване, липса на физическа активност, психическа преумора, фамилна анамнеза за коронарна болест на сърцето, орални контрацептиви и др.

 

 

Кръвно налягане на коронарните артерии:
Налягането на кръвта в коронарната артерия на сърцето се влияе от диастоличното кръвно налягане и налягането в лявото предсърдие. Частичната миокардна исхемия, недостатъчното кръвоснабдяване на миокарда и цялостната миокардна исхемия, могат да доведат до инфаркт на миокарда.

 

 

Еластичност на кръвоносните съдове в мозъка:
Артериите в мозъка или артериите на врата контролират правилното функциониране на мозъка. Промени в кръвоносните съдове води до нарушение на вътречерепното кръвообращение и увреждане на мозъчната тъкан. Когато еластичността на кръвоносните съдове на мозъка е отслабена, снабдяването с кръв е намалено, кръвоносния съд се свива и е лесно да се формира церебрална тромбоза. При пациенти с мозъчна атеросклероза, злоупотреба с алкохола, повишено кръвно налягане, има предпоставки кръвоносните съдове да се разкъсат и да се формира мозъчен кръвоизлив.

 

 

При употреба на алкохол, концентрацията на алкохол в кръвта достига връхната си точка след половин час. Алкохолът действа директно на стените на кръвоносния съд, като намалява неговата еластичност. Той също така действа на черния дроб, като повишава синтеза на холестерол и триглицериди, което води до атеросклероза и мозъчна атеросклероза. Мозъчно-съдовите заболявания могат да се разделят на остри мозъчно-съдови болести и хронични мозъчно-съдови болести в съответствие с техните процеси. Към острите мозъчно-съдови болести спадат: исхемична атака, церебрална тромбоза, мозъчна емболия, хипертонична енцефалопатия, мозъчен кръвоизлив, субарахноидален кръвоизлив и т.н. Към хроничните мозъчно-съдови болести спадат: мозъчна атеросклероза, мозъчно-съдова деменция, придобит синдром на мозъчната артерия, болест на Паркинсон и др. Както е известно, острата мозъчно-съдова болест най-често застрашава човешкия живот и затова предизвиква внимание за разлика от хроничната мозъчно-съдова болест, която настъпва по-бавно и резултатите от нея не са фатални.

 

 

Кръвоснабдяване на мозъка:
Снабдяването на мозъчната тъкан с кръв зависи главно от мозъчната артерия или артериите на врата, които достигат до мозъка. Мозъчно-съдовите заболявания могат да бъдат разделени на две категории в зависимост от техния характер: исхемична мозъчно-съдова болест и хеморагична мозъчно-съдова болест. 70%-80% от всички пациенти с мозъчно-съдова болест са с исхемична болест. При мозъчна атеросклероза, съдовата кухина на мозъчната артерия се свива, притока на кръв се намалява или напълно блокира, движението на кръв към мозъка е затруднено и мозъчната тъкан се уврежда, което довежда до редица симптоми. Хроничното високо кръвно налягане, вродени малформации на мозъчните съдови и др. фактори са основната причина за хеморагична мозъчно-съдова болест. Разкъсването на кръвоносните съдове и разлива на кръв притиска мозъчната тъкан и блокира кръвообращението. Пациентите често показват повишено вътречерепно налягане, дезориентация и др. симптоми. Тези пациенти съставляват около 20%-30% от всички пациенти с мозъчно-съдова болест.

 

 

 

 

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

2. Функция на стомашно-чревния тракт

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

Коефициент за секрецията на пепсин

59.847 - 65.234

64,926

Нормално (-)

Коефициент за дейността на стомашната перисталтика

58.425 - 61.213

56,452

Умерено нарушено (++)

Коефициент за дейността на стомашното усвояване

34.367 - 35.642

31,858

Леко нарушено (+)

Коефициент за дейността на перисталтиката на тънките черва

133.437 - 140.476

136,777

Нормално (-)

Коефициент за дейността на поглъщане от тънките черва

3.572 - 6.483

4,841

Нормално (-)

 

 

 

 

 

Описание на Показателите

 

 

Коефициент за секрецията на пепсин:

 

 

 

Стомашните жлези се състоят от три вида клетки: мукозни клетки, главни клетки и париетални клетки.
(1) Мукозните клетки отделят слуз.
(2) Главните клетки отделят стомашен сок. Стомашният сок се състои главно от пепсин.
(3) Париеталните клетки секретират солна киселина.

 

 

Коефициент за дейността на стомашната перисталтика:

В стената на стомаха има гладка мускулатура с наклонена, с кръгла и с надлъжна форма. При свиване и разпускане на тези мускулни влакна се получава перисталтика на стомаха. Стомашната перисталтика смила храната за по-нататъшна обработка, стомашният сок прави храната на каша, след което тя се придвижва в тънките черва на партиди през пилора. Времето за обработка на храна в стомаха е различно. Времето за обработка на въглехидратни храни е по-кратко, сравнено с времето необходимо за обработка на протеинените храни, като времето за обработка на мазнини и мазни храни е най-дълго. Затова след ядене на месо и мазна храна не се чувства глад.

 

 

Коефициент за дейността на стомашното усвояване:

Стомашната жлеза на възрастен човек може да отделя 1.5-2.5 литра стомашен сок на ден. Стомашният сок съдържа три основни компонента: пепсин, солна киселина и слуз. Пепсинът разлага белтъчините. Солната киселина е стомашна киселина. Стомашните киселини убиват бактериите, които влизат в стомаха с храната. Стомашните киселини могат да стимулират секрецията на сок от панкреаса, жлъчка и чревна течност, след влизането в тънките черва. Киселата среда, причинена от стомашната киселина, помага на тънките черва да абсорбират желязо и калций. Стомашната слуз има защитен ефект за стомаха. Тя смазва стомашната лигавица и не позволява на храната, стомашната киселина и пепсина да я увредят.

 

 

Коефициент за дейността на перисталтиката на тънките черва:

Перисталтиката на тънкото черво е променливо движение, дължащо се на контракция и отпускането на кръгови мускули.Перисталтиката на тънките черва спомага стомашната каша и стомашния сок да се смесят напълно. Тази смес, в близост до стената на червата, е лесна за усвояване чрез изсмукване от кръвта и лимфата.

 

 

Коефициент за дейността на поглъщане от тънките черва:

(1) Усвояване на захарта.
(2) Усвояване на белтъчините.
(3) Усвояване на мазнините.
(4) Усвояване на водата - Водата пасивно се абсорбира от осмотичното налягане при усвояването на хранителните вещества и електролити в червата (осмоза).

 

 

 

 

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

3. Чернодробна функция

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

Метаболизъм на протеина

116.34 - 220.621

166,418

Нормално (-)

Производство на енергия

0.713 - 0.992

0,851

Нормално (-)

Детоксикация

0.202 - 0.991

0,704

Нормално (-)

 

Жлъчна секреция

0.432 - 0.826

0,668

Нормално (-)

Съдържание на мазнини в черния дроб

0.097 - 0.419

0,706

Силно нарушено (+++)

 

 

 

 

 

Описание на Показателите

 

 

Метаболизъм на протеина:

Протеинът в храната се смила и абсорбира от стомашно-чревният тракт. След това отива в черния дроб за преобразуване в различни видове амино киселини, като се метаболизира за производство на различни протеини, необходими на клетките в зависимост от нуждите на организма. Освен това, в черния дроб излишните протеини се разграждат до аминокиселини, отделят се от бъбреците или чревния тракт.

 

 

Производство на енергия:

Въглехидратите се усвояват от черния дроб. Техният метаболизъм служи за производство на енергия за нуждите на клетките. Когато количеството е по-голямо от необходимото, тогава се превръща в гликоген за съхранение. След изчерпване на запасите от гликоген, черният дроб разлага мазнините и ги превръща в енергия.

 

 

Детоксикация:

Храните произвеждат някои токсини в храносмилателния процес и при обмяната на веществата. Черният дроб и детоксикиращи ензими извършват детоксикация, като разлагат опасните вещества (алкохол и амоняк) в безвредни вещества (като урея, вода и въглероден двуокис), които се отделят от тялото.

 

 

Жлъчна секреция:

Жлъчната секреция е крайният продукт от метаболизма в черния дроб, която играе основна роля в усвояването на мазнините и подпомага организма да усвои мастноразтворимите витамини A, D, Е и К. Жлъчният мехур се изпълва с жлъчна секреция и има готовност за действие.

 

 

Съдържание на мазнини в черния дроб:

Чернодробната стеатоза е известна още като мастна дегенерация на черния дроб и представлява натрупване на мазнини в чернодробните клетки поради различни причини. Когато един здрав човек се храни правилно, съдържанието на мазнини в черния дроб не е повече от 5% от теглото му. Чернодробната стеатоза се дължи на: затлъстяване, хронична употреба на алкохол, диабет и др.
Какви са симптомите на чернодробната стеатоза?
Лицата с лека чернодробна стеатоза чувстват дискомфорт. Пациентите с умерена или тежка чернодробна стеатоза имат загуба на апетит, умора, гадене, повръщане, болки в корема, диария, болки в черния дроб, лявото рамо и болки в гърба, подутини и др. симптоми. Уголемяване и втвърдяване на черния дроб при медицински преглед, както и лека жълтеница и разширени кожни капиляри като паяк. При лабораторни изследвания се установява нарушения на чернодробната функция, триглицериди и увеличен холестерол. Ранното диагностициране и своевременно лечение могат ефективно да контролират по-нататъшното развитие на чернодробната стеатоза, така че отлагането на мазнини в черния дроб да престане.

 

 

 

 

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

4. Функция на жлъчния мехур

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

Серум глобулин (A/G)

126 - 159

129,687

Нормално

Общ билирубин (TBIL)

0.232 - 0.686

0,36

Нормално

Алкална фосфатаза (ALP)

0.082 - 0.342

0,327

Нормално

Серумни жлъчни киселина (TBA)

0.317 - 0.695

0,359

Нормално

Билирубин (DBIL)

0.218 - 0.549

0,46

Нормално

 

 

 

 

Описание на Показателите

I. Серум глобулин (A/G):      Нормално: (126~159)

(1) >159, Увеличен серум глобулин - Среща се при имунна хиперактивност на тялото, цироза, хепатит, промени в черния дроб (застойни явления) и др.

(2) <126, Намален серум глобулин - Среща се при леки промени в черния дроб и жлъчния мехур, чернодробна недостатъчност.

II. Общ билирубин (TBIL):      Нормално: (0.232~0.686)

(1) >0.686, Повишен общ билирубин в серума - Среща се при хемолитична жълтеница и др.

(2) <0.2332, Намален общ билирубин в серума - Среща се при понижен имунитет и при заболявания на черния дроб и жлъчния мехур.

 

III. Алкална фосфатаза (ALP):      Нормално: (0.082~0.342)

(1) >0.342, Увеличена алкална фосфатаза - Среща се при интрахепатална и екстрахепаталните обструктивна жълтеница, лек или умерен хепатит, заболявания на черния дроб и жлъчния мехур, различни видове жълтеница и др.

(2) <0.082, Намалена алкална фосфатаза - Среща се при скрита опасност от хепатит и понижен имунитет.

IV. Серумни жлъчни киселини (TBA):      Нормално: (0.317~0.695)

(1) >0.695, Увеличени серумни жлъчни киселини - Среща се при лека форма на хепатит, лека обструктивна жълтеница, заболяване на черния дроб и жлъчния мехур и т.н.

(2) <0.317, Намалени серумни жлъчни киселини - Среща се при скрита опасност от заболявания на черния дроб и жлъчния мехур.

V. Билирубин (DBIL):      Нормално: (0.218~0.549)

(1) >0.549, Положителен - Среща се при обструктивна жълтеница, при увреждане на чернодробните клетки и др.

(2) <0.218, Отрицателен - Среща се при хемолитична жълтеница и др.

 

 

 

 

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

 

5. Функция на Панкреаса

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

 

Инсулин

2.845 - 4.017

2,976

Нормално

Панкреасни Полипептиди (PP)

3.210 - 6.854

4,834

Нормално

Глюкагон

2.412 - 2.974

2,57

Нормално

 

 

 

 

 

Описание на Показателите

 

 

Инсулин:

Инсулинът е протеин с по-малко молекулно тегло. Ролята му в организма е много широка, главно намалява кръвната захар.
Действие:
(1) За глюкозния метаболизъм - Използването на гликозата става чрез глюкозния метаболизъм, който се извършва в черния дроб, мускулите и мастната тъкан. Инсулинът подпомага синтеза на гликоген в органите и на гликоген в мускулите, инхибира глюконеогенезата и насърчава гликозата да се преобразува в мастни киселини и да се съхранява в мастната тъкан.
(2) За метаболизма на мазнините - Подтиска дейността на липазата.
(3) За метаболизма на протеините - Спомага синтеза на белтъци и подтиска разпадането на протеина. Когато инсулинът липсва или не може да упражнява своята функция, се появява диабет.

 

 

Панкреасни полипептиди:

Това е един вид полипептид с хормонално естество, който се синтезира и освобождава от панкреасните полипептидни клетки.

 

 

Глюкагон:

Той се синтезира и секретира от панкреаса, когато концентрацията на кръвната захар е повишена. Функцията на кръвната захар и функцията на инсулина са антагонистични.

 

 

 

 

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

6. Бъбречна функция

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Определяне дейността на лизозим

Отрицателен (-)

Отрицателен (-)

Протеин в урината

Отрицателен (-)

Отрицателен (-)

Обработен азот

Отрицателен (-)

Положителен (+)

Пикочна киселина

Отрицателен (-)

Отрицателен (-)

Уробилиноген

Отрицателен (-)

Отрицателен (-)

 

 

 

Референтни стандарти на Показателите

I. Определяне дейността на лизозим (NGR)

(1) Положителен - Среща се при нефропатия, увреждане на бъбречните каналчета, пиелонефрит, увреждане на бъбречните артерии с лека склероза, лумбална болка, болки в бъбреците, синдром на дефицит на далака и бъбреците, намален имунитет и др.

(2) Отрицателен - При здрав организъм.

 

 

 

II. Протеин в урината (ALB):

(1) Положителен:
А. Физиологична протеинурия.
Б. Бъбречна протеинурия.
В. След бъбречна протеинурия.

(2) Отрицателен - При здрав организъм.

III. Отработен азот (BUN)

(1) Положителен.
А. Ранни симптоми на остър и хроничен нефрит.
Б. Смущения в пикочния мехур.
В. Бъбречна недостатъчност.

(2) Отрицателен - При здрав организъм.

IV. Пикочна киселина (PRO):

(1) Положителен.
Среща се в началото на симптомите на остър и хроничен гломерулонефрит, бъбречна недостатъчност, лумбална болка, бъбречна слабост, дефицит при далака и бъбреците, недостатъчност на черния дроб и бъбреците и др.

(2) Отрицателен - При здрав организъм.

V. Уробилиноген (LRO)

(1) Положителен.
А. Хепатоцелуларна жълтеница.
Б. Хемолитична жълтеница.
В. Смущения при билиарните пътища, недостатъчност на функцията на бъбреците.
Г. Дефицит на слезката и бъбреците - бавно и болезнено уриниране.
Д. Бъбречна недостатъчност - лумбална болка.

(2) Отрицателен - Здраво тяло, подходящи упражнения, приятно усещане и разумно хранене.

 

 

 

 

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

7. Белодробна функция

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

Витален капацитет VC

3348 - 3529

3599

виталния капацитет е повишен

Общ капацитет на белия дроб

4301 - 4782

4485

Нормално

Устойчивост на въздушните пътища RAM

1.374 - 1.709

1,508

Нормално

Артериално съдържание на кислород PaCO2

17.903 - 21.012

22,769

Увеличен

 

 

 

Описание на Показателите

I. Витален капацитет VC: Нормален: (3348~3529)

(1) >3529, Увеличен капацитет на белите дробове - Среща се при лека инфекция на горните дихателни пътища, лек хроничен бронхит, кашлица от натрупване на храчки в белите дробове и др.

 

 

(2) <3348, Намален капацитет на белите дробове - Среща се при лек хроничен бронхит, хроничен обструктивен емфизем, недостатъчност на дейността на белия дроб и др.

II. Общ капацитет на белия дроб: TLC Нормален: (4301~4782)

(1) >4728, Увеличен общ капацитет - Среща се при лек емфизем, недостиг на въздух, застой на храчки в белия дроб и др.

(2) <4301, Намален общ капацитет - Среща се при обширни лезии в белодробната тъкан, при хроничен бронхит, лека инфекция на горните дихателни пътища, атрофия на бял дроб и др.

III. Резистентност на въздушните пътища RAM: Нормален: (1.374~1.709)

(1) >1.709, Увеличена - Среща се при хроничен обструктивен емфизем, хроничен бронхит, ранни симптоми на бронхиална астма, храчки при недостатъчност на белия дроб и др.

(2) <1.374, Намален - Леки инфекции на горните дихателни пътища, лек бронхит, кашлица от натрупване на храчки в белите дробове и др.

IV. Артериално съдържание на кислород PaCO2: Нормален: (17.903~21.012)

(1) >21.012, Увеличени показатели - Среща се при слаб имунитет.

(2) <17.903, Намалени показатели - Среща се при слабост на дихателните пътища, при хроничен обструктивен емфизем, ранни симптоми на бронхиална астма, застой на храчки с белодробен синдром тип астма, мътни храчки, пречещи на дейността на белия дроб и др.

 

 

 

 

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

8. Функция на Мозъчните нерви

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

Кръвоснабдяване на мозъка

143.37 - 210.81

181,174

Нормално (-)

Церебрална атеросклероза

0.103 - 0.642

0,384

Нормално (-)

Функционално състояние на черепните нерви

0.253 - 0.659

0,334

Нормално (-)

Индекс на емоциите

0.109 - 0.351

0,26

Нормално (-)

Индекс на паметта (ZS)

0.442 - 0.817

0,497

Нормално (-)

 

 

 

  

Референтни стандарти на Показателите:

I. Кръвоснабдяване на мозъка: отразява кръвоснабдяването на мозъка

Леко нарушено

110.24--143.37

Умерено нарушено

100.41--110.24

Силно нарушено

<100.41

II. Церебрална атеросклероза: Отнася се до степента на мозъчна атеросклероза

Леко нарушено

0.642--0.757

Умерено нарушено

0.757--0.941

Силно нарушено

>0.941

 

 

III. Функциониране на мозъчните нерви: способност за изчисляване, способност за разбиране, способност за идентифициране, способност за позициониране и др.

Леко нарушено

0.115--0.253

Умерено нарушено

0.053--0.115

Силно нарушено

<0.053

IV. Индекс на емоциите: отразява степента на увреждане на мозъчните клетки

Леко нарушено

0.351--0.483

Умерено нарушено

0.483--0.699

Силно нарушено

>0.699

V. Индекс на паметта (ZS): отразява паметта

Леко нарушено

0.262--0.442

Умерено нарушено

0.169--0.262

Силно нарушено

<0.169

 

 

 

Описание на Показателите

 

 

Кръвоснабдяване на мозъка:

Церебрална микроциркулация - Основната функция на микроциркулацията е да снабдяват с хранителни вещества и кислород мозъчната тъкан. Втората важна роля на микроциркулацията е да се избегнат драстични колебания на хидростатичното налягане в капилярите. По този начин микроциркулацията има изключително важна роля при определяне на общата периферна резистентност. В допълнение, нарушенията в микроциркулацията е и първият признак на сърдечно-съдово заболяване, по-специално на възпалителния процес.

 

 

Церебрална атеросклероза:

Атеросклероза се среща при: различни артериални възпаления, травма и съдови заболявания на мозъка причинени от различни физически фактори и кръвни заболявания, при които съпротивлението на кръвния поток е по-голямо и може да доведе до появата на исхемични мозъчно-съдови заболявания.
(1) Преходни исхемични атаки, причинени от мозъчна атеросклероза с функционални смущения и от преходни исхемични локални увреди на мозъчната тъкан.
(2) Церебрална тромбоза, причинена от формирани кръвни съсиреци.
(3) Церебрална емболия, предизвикана от емболи в резултат от различни заболявания в кръвта и блокиране на кръвоносните съдове в мозъка.

Най-честата причина са сърдечно-съдовите заболявания. Други причини за емболия са мазнини в кръвта след фрактура или травма, бактериална инфекция, въздух в кръвта, при пневмоторакс, флебит и други фактори, причиняващи блокиране на кръвоносните съдове на мозъка. Мозъчен кръвоизлив се получава при повърхностно и дълбоко разкъсване на съдовете в мозъка - хеморагични мозъчно-съдови заболявания.

 

 

Функционално състояние на черепните нерви:

Черепната нервна система може да бъде разделена на три части според функциите. Първата част, която провежда информация от тялото към мозъка, се нарича сензорна нервна система. Втората част, която извършва обработката и съхранението на информацията, се нарича централна нервна система (по-голямата част на мозъка). Третата част, която задвижва мускулите, вътрешните органи и жлези, се нарича двигателна нервна система (изпълнява решенията на мозъка). Комуникацията между нервните клетки на трите части, зависи от два фактора: Единият фактор е връзката между черепните нервни клетки. Черепната нервна система има около 100,000,000,000 черепни нервни клетки и техният брой е еднакъв при всички хора. Връзките между черепните нервни клетки образуват мрежа, която определя дали даден човек е по-умен от другите. Всяка черепна нервна клетка е свързана с 1,000-200,000 други черепни нервни клетки, средно 15,000. Другият фактор е предаването на нервните импулси.

 

 

Предаването на информация в черепните нервни клетки зависи от гуанидинова електрическа линия, но предаването на информация между самите клетки зависи от биологични или химични вещества, произвеждани от организма, наречени невротрансмитер. Открити са повече от 80 вида невротрансмитери, но основните невротрансмитери са едва 8-9 вида. Тези невротрансмитери задвижват различни части на тялото, с което се поддържа или променя неговия статус. Тези фактори са в основата на нашите настроения.

 

 

Индекс на емоциите:

Емоция е понятие, изразяващо психологичното състояние на индивида, повлияно от различни субекти и обстоятелства. Това състояние може да бъде както положително (възторженост, радост), така и отрицателно (покруса, скръб), но също така и състояние на безразличие (апатия). Емоцията е процес свързан с вътрешни състояния на организма, винаги свързани с физиологични промени   и има външна наблюдаема страна. Физиологичните и психологически изследвания показват, че лошите настроения може да предизвикат заболяване и да намали ефекта от лечението. Тъй като физическото състояние на възрастните хора все повече се влошава, способността да устоят на външни болестотворни фактори, също намалява. Ето защо възрастните хора са чувствителни към различни заболявания като: високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, язва, диабет, рак и др. Ако отрицателните емоци могат да бъдат променяни в положителни очаквания, това ще помогне за подобряване на здравето, съпротивителните сили и самочувствието на по-възрастните хора и  ще подобри качеството им на живот. Емоциите са психологически фактор. При психологическият фактор увреждането на тялото не е пряко, а има скрит характер и поради това хората често лесно го пренебрегват. Съвременната медицинска все повече преминава от чисто биомедицински в био-психолого-социален модел, като взема мерки за премахване на отрицателните емоции. Например, тревожността и неудовлетвореността имат пряка връзка с хиперактивност на мозъчния център на страх. Депресията може да бъде причинена както от външни фактори (смърт на близък, на пожар, вина, изневяра, развод), така и от вътрешни фактори несъзнателно генерирани в дългосрочен план в живота (нещастен брак, труден живот, хронично заболяване, неуспехи в дългосрочен план, дете  с увреждания и др).

 

 

Индекс на паметта (ZS):

Церебралната атеросклероза, церебралната атрофия и др. водят до лошо кръвоснабдяване на мозъка. Функционалната деклинация на клетки в мозъка е причина за хистологична деклинация на паметта на възрастните хора. Паметта бива звукова и визуална памет. Освен това тя бива моментна и дългосрочна. Не е необходимо да се запазват всички спомени от живота в дългосрочен план. Някои неща трябва да се помнят, други да се забравят. Но има някои неща, които трябва да се запазят в дългосрочен план в нашия ум, в противен случай, това ще ни донесе големи трудности в живота и работата.

 

 

 

 

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

9. Заболяване на костите

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Калцификация на шиините и лумбални прешлени

Без Калсификация

Без Калсификация

Степен на прилепване /адхезия/ на мускулите на рамото

< u 0.2

u 0,17

Подвижност на крайниците

+

+

Възраст на сухожилията

10%-40%

14%

 

 

 

 

Описание на изследваните параметри:

(1) Степен на калцификация на шиините и лумбални прешлени:
Показва степента на хиперплазия на шиините и лумбални прешлени. Без калцификация означава, че няма хиперплазия. Средна калцификация означава, че размерът на хиперплазия достига над 30%. Голяма калцификация означава, че размерът на хиперплазия достига над 70%.

(2) Степен на прилепване /адхезия/ на мускулите на рамото:
Показва степента на възпалителни лезии на рамото при възрастните хора, или степента на сцепление на мускулите на рамото. Колкото по-малките са стойностите, толкова по-добре е то.

(3) Подвижност на крайниците:
Показва границата на подвижност. Смущения в дейността на микроциркулацията на кръв в крайниците се дължи на различни външни фактори.

(4) Възраст на сухожилията:
Този показател е интегриран параметър, получен чрез четири показатели и показва процента на дегенеративно стареене на сухожилията (между 10 и 40%).

 

 

 

 

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

10. Минерална плътност на костите

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

Коефициент на остеокластите

86.73 - 180.97

104,799

Нормално (-)

Загубата на калций

0.209 - 0.751

0,943

Умерено нарушено (++)

Степен на хиперплазия на костите

0.046 - 0.167

0,337

Леко нарушено (+)

Степен на остеопорозата

0.124 - 0.453

0,366

Нормално (-)

Минерална Плътност

0.796 - 0.433

0,537

Нормално (-)

 

 

 

 

 

Описание на Показателите

 

 

Коефициент на остеокластите:

Остеокластите имат функцията да разтварят старата или увредена кост (т.н. наречен 'костно резорбиране'). Остеокластите освобождават млечна киселина, лимонена киселина и др., благодарение на които извършват резорбция на неорганичните вещества, които се експулсират в кръвта под формата на калциеви йони.

 

 

Ако приемът на калций, например, намалее, хормонът на околощитовидните жлези установява дефицита и започва да отделя калций от костите, за да коригира дисбаланса. В процеса на резорбирането остеокластите образуват костна матрица. Повърхността на матрицата има неправилна форма, която наподобява формата на клетките със съответни вдлъбнатини.

 

 

Загубата на калций:

След задълбочено проучване на патогенезата на остеопорозата, модерната медицина установи, че приема на калций и витамин D, както и въздействието на хормони, не са най-важните причини за възникването на остеопороза.

 

 

Един от най-съществените фактори за здравината на костите е мускулната маса (включително на мускулната маса и мускулната сила). Като цяло, калцият в костите на мъжете след навършване на 32 год. и на жените след навършване на 28 год. започва да намалява. С увеличаване на възрастта, загубата в проценти нараства и на 60 годишна възраст, загубата е 50% от костния калций. Това е времето, когато трябва да се приема калций, за да се предотврати остеопорозата и счупвания. Ето защо, прекомерните диети са много рискови за появата на остеопороза. Деца и юноши под 18 годишна възраст трябва да приемат по 1,200 mg калций на ден, а възрастните трябва да приемат 800 mg калций на ден. Едновременно с това е необходимо да се приема много витамин D, за да може тялото по-лесно и по-ефективно да усвои калция.

 

 

Степен на хиперплазия на костите:

Хиперплазията е част от коста. В процеса на растежа, развитието и функционирането на коста, някои части губят нормалната си форма. Например, хиперплазия на колянната става, често наричана 'кост шпора' е в рамките на ставния хрущял. Хиперплазията на костите на гръбначния стълб променя гръбначния орган и притика нервите, което води до необичайни положения на крайниците и аномалии в движението.

 

 

Степен на остеопорозата:

Остеропорозата е явление при което костите в тяло намаляват, което се изразява основно в намаляване на съдържанието на костната матрица. При остеопорозата, съдържанието на протеини и др. органични вещества и вода в коста са понижени, а съдържанието на калций, фосфор и др. минерали са с нормално ниво. Костната матрица играе ролята на поддръжка и връзка между калций, фосфор и др. минерали. С напредъка на остеопороза, калций, фосфор и др. минерали в костите, също намаляват. Остеопорозата в напреднала възраст е последица от дългосрочен калциев дефицит.

 

 

Минерална Плътност:

Минералната плътност отразява главно силата на костите и затова е златен стандарт за диагностициране на остеопороза. Тя също така може да предскаже риск от поява на фрактура. Има биохимични показатели, които се отразяват на тази промяна, и по които може да се прогнозира риска от фрактура, макар и много ограничени. Минералната плътнот играе важна роля както в диагностиката на остеопорозата, така и в изледването и лечението й.

 

 

 

 

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

11. Ревматоидни костни заболявания

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

Степен на калцификация на шиините прешлени

421 - 490

479,721

Нормално (-)

Степен на калцификация на лумбалните прешлени

4.326 - 7.531

7,358

Нормално (-)

 

Коефициент на костна хиперплазия

2.954 - 5.543

6,091

Леко нарушено (+)

Коефициент на остеопороза

2.019 - 4.721

3,155

Нормално (-)

Коефициент на ревматизъм

4.023 - 11.627

10,732

Нормално (-)

 

 

 

 

 

Описание на Показателите

 

 

Степен на калцификация на шиините прешлени:

Показва скоростта на налагване на хиперплазия на шиините прешлени. Липсата на калцификация означава, че няма хиперплазия. При средна калцификация размера на хиперплазия достига над 30%. При силна патология калцификацията на хиперплазия достига над 70%.

 

 

Степен на калцификация на лумбалните прешлени:

Показва скоростта на нанасяне на хиперплазия на лумбалните прешлени. Липсата на калцификация означава, че няма хиперплазия. При средна калцификация размера на хиперплазия достига над 30%. При силна патология калцификацията в размера на хиперплазия достига над 70%.

 

 

Коефициент на костна хиперплазия:

Хиперплазията е част от костта. В процеса на растежа, развитието и функционирането на костта, някои части губят нормалната си форма. Костната хиперплазия има различни форми и характеристики. Например, хиперплазия на колянната става, често наричана 'кост шпора' е в рамките на ставния хрущял. Хиперплазията на костите на гръбначния стълб променя гръбначния орган и притика нервите, което води до необичайни положения на крайниците и аномалии в движението.

 

 

Коефициент на остеопороза:

Остеропорозата е явление при което костите в тяло намаляват, което се изразява основно в намаляване на съдържанието на костната матрица. При остеопорозата, съдържанието на протеини и др. органични вещества и вода в коста са понижени, а съдържанието на калций, фосфор и др. минерали са с нормално ниво. Костната матрица играе ролята на поддръжка и връзка между калций, фосфор и др. минерали. С напредъка на остеопороза, калций, фосфор и др. минерали в костите, също намаляват. Остеопорозата в напреднала възраст е последица от дългосрочен калциев дефицит.

 

 

Коефициент на ревматизъм:

Ревматизмът се разделя на общ и локален. Общият ревматизъм се отнася към групата заболявания на костите и околните меки тъкани като мускулните сухожилия, синовиални бурси и т.н. Локалният ревматизъм се отнася до постоянни остри или хронични системни възпалителни заболявания на съединителната тъкан, предизвикани от горните дихателни пътища, причинени от група А хемолитични стрептококи. Най-често се уврежда сърцето и сърдечните клапи. Често се среща хронична ревматична клапна болест на сърцето.

 

 

  

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

12. Кръвна захар

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

Коефициент на секреция на инсулин

2.967 - 3.528

2,719

Намален

Коефициент на кръвната захар

2.163 - 7.321

8,954

Увеличен

Коефициент на захар в урината

2.204 - 2.819

3,335

Положителен

 

 

 

 

Референтни стандарти на Показателите

1. Коефициент на секреция на инсулин: Нормално: 2.967~3.528

(1) >3,528, Увеличен показател.Преобразуването на излишните калории в мазнини се съхраняват в организма, като по този начин се появява затлъстяване.

(2) <2.967, Намален показател.Даже и при метаболитни нарушения, причинени от неадекватна секреция на инсулин, включително захар, протеини, мазнини, вода, електролити и др., киселинно-алкалния баланс се нарушава и се появява неадекватна секреция на инсулин. Симптомите са полифагия, полиурия, полидипсия, увеличен глад, загуба на тегло или затлъстяване, умора, слабост и др. При пациенти с хронични прояви често се наблюдават сърдечно-съдови, мозъчно-съдови, бъбречни, очни и нервни болести. По-тежки форми на намален инсулин или при стрес могат да доведат до кетоацидоза, кома, лактатна ацидоза, които да застрашат живота. Чести са усложнения с гнойни инфекции, инфекции на пикочните пътища, туберкулоза и др.

(2) Коефициент на кръвната захар: Нормално: 2.163~7.321

(1) >7,321, Повишаване на кръвната захар.
1. Физиологично увеличение се наблюдават 1 до 2 часа след хранене, след инжектиране на глюкоза или при повишаване на адреналина по време на емоционален стрес.
2. Недостиг на инсулин се наблюдавани при тип 1 или 2 диабет.
3. Увеличена секреция на хормона повишава кръвната захар - При хиперактивност на хипофизата и надбъбречната кора.
4. Централно заболяване.
5. Хиперактивност на надбъбречната кора.
6. Базедова болест.
7. Симптоми на леко покачване на кръвната захар са повръщане, диария, треска, и др.

(2) <2,163, Намаляване на кръвната захар.
1. Физиологични причини са - спорт и глад.
2. Прекалена секрецията на инсулин - наблюдавана при функционални разстройства на инсулин и при инжектиране на инсулин или перорални лекарства причиняващи хипогликемия.
3. Недостатъчен тироксин - при хипотиреоидизъм.
4. Източник за намаляване на кръвната захар - продължителни недохранвания и тежко поражение на черния дроб.
5. Прекалена загуба на кръвна захар, генетичен ензимен дефицит, недостиг на синтез на гликоген, бъбречена недостатъчност при диабет и др.

3. Коефициент на захар в урината Нормално: 2.204~2.819

(1) >2,819, Положителен.
1. Физиологична глюкозория - Консумиране на голямо количество въглехидратни храна, късна бременност и кърмене.
2. Бъбречна глюкозория - бъбречния праг на глюкоза е по-нисък от този на здрав човек или функцията на тубулна реабсорбция на захар е намална.
3. Патологична глюкозория - при диабет и хипертиреоидизъм.
4. Бял дроб /топлина/ и прием на много течности при диабет.
5. Стомах /топлина/ и горещ диабет.
6. Бъбречна недостатъчност др.

(2) <2,204, Отрицателен.Здраво тяло или лека полидипсия, полифагия и полиурия, лека загуба на тегло и неустойчиво здравословно състояние.

 

 

 

Описание на Показателите

 

 

Коефициент на секреция на инсулин:

Инсулинът е хормон, който се произвежда от панкреаса (задстомашната жлеза). Коефициентът на инсулинова секреция е важна референтна стойност при диагностиката на диабета, класификацията, лечението му. Нивото на секреция на инсулин е важно за инсулиновата резистентност и клетъчната функция.При инсулинозависим диабет, при който инсулинклетки отделят малко или има пълна липса на ендогенна секреция на инсулин, е необходимо екзогенно инсулиново лечение. При не-инсулинозависимия диабет, нарушението на секрецията на инсулин е по-леко,

 

 

концентрацията на базален инсулин е нормална или повишена, инсулиновата секреция е обикновено по-ниска от тази на лицата със съответното тегло.

 

 

Коефициент на кръвната захар:

Кръвната захар зависи от нивото на глюкоза в кръвта. Други видове захар, като, захариди, дизахариди и полизахариди се превръщат в глюкоза преди да навлязат в кръвта. Концентрацията на глюкоза в кръвната на здрав човек е в стабилно и балансирано състояние. Ако балансът се наруши и захарта се увеличи, се появява диабет.

 

 

Коефициент на захар в урината:

Захарта в урината зависи от съдържанието на глюкоза в урината. При здравият човек тя е малко и не може да бъде измерено чрез общия метод. Така че в урината на здрав човек е отрицателно и няма захар в урината. При здрав човек само когато кръвната захар е над 160~180mg/dl и повече, захар може да се отделя в урината. Поради това, нивото на кръвната захар определя наличието или липсата на захар в урината.

 

 

  

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

13. Основни физически качества

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

Способност /умение/ за отреагиране (функция на надбъбречната жлеза)

59.786 - 65.424

64,228

Нормално (-)

Психична мощност /енергия/ (мозъчна функция и жизненост)

58.715 - 63.213

58,267

Леко нарушено (+)

Недостиг на вода в организма

33.967 - 37.642

34,553

Нормално (-)

Хипоксия (съдържание на кислород в клетките)

133.642 - 141.476

138,249

Нормално (-)

PH на кръвта

3.156 - 3.694

3,459

Нормално

 

 

 

 

 

Описание на Показателите

 

 

Способност /умение/ за отреагиране (функция на надбъбречната жлеза):

При стойности в нормата, надбъбречната функция е нормална. При отклонение, секрецията на надбъбречната жлеза е понижена, а настроението депресирано.

 

 

Психична мощност /енергия/ (мозъчна функция и жизненост):

При стойности в нормата, мозъчната функция и жизнеността са нормални. При отклонение, мозъчната функция е по-слаба, появява се депресия, безсъние, влошаване на паметта и мисленето и т.н.

 

 

Недостиг на вода в организма:

При стойности в нормата, влагата в организма е нормална. При отклонение, човек чувства за жажда и умора. При дълъг период на недостиг на вода, кожата става суха и бързо старее.

 

 

Хипоксия (съдържание на кислород в клетките):

При стойности в нормата, съдържанието на кислород в клетките на организма е нормално. При отклонение съдържанието на кислород в клетките е ниско, дишането е затруднено, налице е тенденция за анемия и затрудно движение. Хипоксията може да доведе до дегенерация на клетки, загуба на памет и лошо храносмилане.

 

 

PH на кръвта:

Здравият организъм е леко алкален и хората трудно се разболяват. Когато рН е над нормата това означава че кръвта е силно алкална. Тялото е чувствително към болка. Когато рН е под нормата, кръвта е с повишена киселинност. Появят хронични заболявания и следните симптоми:
1. Лесна умора, астма и сънливост;
2. Диабет, хипертония и подагра;
3. Затлъстяване;
4. Кожата има повече бръчки и липса на блясък;
В организма има три вида механизми за регулиране на стойността на pH:
1. Кръвен протеин.
2. Белите дробове експулсират въглероден двуокис, за да се предотврати натрупването на карбонат.
3. Бъбреците регулират киселинно-алкалния баланс, произвеждат HCO - неутрализиране на H +йони за регулиране на стойността на pH. Има две основни причини за поява на киселинност в организма:
1. Голям емоционален стрес.
2. Прекомерният прием на кисели храни.

 

 

  

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

14. Токсини в организма

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

Тежки метали

86.73 - 180.97

159,549

Нормално (-)

Стимулиращи напитки

0.209 - 0.751

0,394

Нормално (-)

Електромагнитни лъчения

0.046 - 0.167

0,442

Леко нарушено (+)

Тютюн / никотин

0.124 - 0.453

0,454

Леко нарушено (+)

Токсични остатъци от пестициди

0.013 - 0.313

0,188

Нормално (-)

 

 

 

 

 

Описание на Показателите

 

 

Тежки метали:

 

Превишеният прием на тежки метали уврежда организма. В някой страни има разпоредба за тежките метали в храните, например: кадмий 0.03-0.2mg/kg, арсен 0.1-0.7mg/kg, живак 0.01-0.05mg/kg. Хромът, от почвата се натрупва в корените на растенията, но малка част се натрупва и в стъблата, листата и в зърната. Шест валентен хром, може да се поеме чрез устата, дихателните пътища и кожата, като причини бронхиална астма, ерозия на кожата, язви и алергични дерматити. Хроничното излагане на хром може да доведе до рак на дихателните пътища. Прекомерната консумация на кадмий, съдържащ се в храните, най-често предизвиква остро отравяне, основните

 

симптоми са гадене, повръщане, диария и болка в корема. Оловните съединения основно влияят върху нервната система, бъбреците и кръвоносната система. Те също така могат да причинят бъбречна дисфункция и да засегнат психическото развитие при децата. Хроничното отравяне с арсен се проявява като умора, слабост, сърцебиене, гърчове, увреждане на кожата, вроговяване на кожата, косопад, отлагане на пигмент и рак. Живакът причинява поява на главоболие, замайване, изтръпване, болка и др.

 

 

Стимулиращи напитки:

Приема на стимулиращи напитки след тренировка е благоприятен за организма, защото набавят необходимите течности, намаляват осмотичното налягане на екстрацелуларната течност в организма за предпазване от по-нататъшни загуби на вътреклетъчни електролити. Основните съставки на стимулиращите напитки са захар (или захарин), пигменти, газирана вода и въглероден двуокис, но те съдържат също така вредни за организма синтетични аромати и пигмент. Ето защо консумацията им трябва да се ограничава и да се замени с плодов сок. Пиенето на плодов сок добавя необходимите витамини и неорганични соли. Органичните киселини регулират киселинно-алкалния баланс на течностите в тялото, стимулират секрецията на стомашен сок, повишат апетита и стимулират дейността на далака.

 

 

Електромагнитни лъчения:

I. Какво представлява електромагнитно излъчване?
Интерактивната смяна на електрически и магнитни полета генерира електромагнитни вълни. Явлението се нарича електромагнитна радиация. Електромагнитното излъчване над безопасната граница причинява електромагнитно замърсяване. Електромагнитно замърсяване днес се е превърнало в най-големия замърсител, изпреварвайки замърсяването от канализация, отпадъчни газове и шум.
II. Електромагнитна радиация и физическо здраве - Има голям брой изследвания и статистически анализ по въпроса за въздействието на електромагнитно поле от 50-60 Hz промишлена честота върху физическото здраве на човека. Резултатите са изненадващи. Оказва се, че вероятността от появата на тумори е тясно свързана с ниската честота и електромагнитно излъчване.
III. Механизъм на електромагнитните лъчения върху човешкото тяло - Електромагнитната енергия може да бъде поета от човешкото тяло, като предизвика термичен ефект в него. Колкото е по-голяма силата на електромагнитното поле, толкова по-голям е топлинният ефект. Това пречи на предаването на био-електрическа информация в човешкото тяло.
IV. Вредите на електромагнитните лъчения върху човешкото тяло - Електромагнитните лъчения въздействие комплексно върху здравето на човека. Те могат да променят неврологичния статус, репродуктивните способности, сърдечно-съдовата и имунната системи, зрението и т.н. Основните симптоми са главоболие, замайване, загуба на памет, невъзможност за концентрация, депресия, раздразнителност, менструални нарушения, рак на гърдата, стареене на кожата, затруднено дишане, болки в гърба и т.н. Поява на левкемия често се свързва с електромагнитно излъчване, както и с появата на мозъчни тумори.

 

 

Тютюн / никотин:

Съдържание на никотин от 1.2-1.8 mg, може да отрови мишка. Вредата от никотина е добре известна. Въздействие върху организма:
I. Карциногенност.
II. Ефект върху сърдечните и мозъчните кръвоносни съдове - Много проучвания показват, че тютюнопушенето е основен рисков фактор за редица сърдечно-съдови и мозъчно-съдови заболявания. Рискът от коронарна болест на сърцето, хипертония, мозъчно-съдова болест и периферна съдова болест при пушачите значително се увеличава. Статистиката показва, че 75% от пациентите с коронарна болест на сърцето и хипертония са били пушачи. Заболеваемостта от коронарна болест на сърцето при пушачите е 3-5 пъти по-висока от тази на непушачите, а смъртността 6 пъти по-висока от тази на непушачите. Заболеваемостта от миокарден инфаркт е 2-6 пъти по-висока при пушачите от тази при непушачите.
III. Ефект върху дихателните пътища - Пушенето е еднa от основните причини за хроничен бронхит, емфизем и хронично запушване на дихателните пътища. В дългосрочен план тютюнопушенето може да увреди движението на ресничките в бронхиалната лигавица и да повлияе на дейността им.

 

IV. Ефектите върху храносмилателния тракт - Тютюнопушенето може да причини увеличаване на секрецията на стомашна киселина с 91.5% повече отколкото при непушачите. Това може да подтисне секрецията на натриев бикарбонат от панкреаса, което води до увеличаване на киселинното натоварване на дванадесетопръстника и образуването на язва.

 

 

Остатъци от пестициди:

Пестицидите могат да доведат до хормонална промяна при жените, а при мъжете до олигоспермия и нисък процент живи сперматозоиди. След като навлязат в организма, пестицидите се разграждат от бъбреците и черния дроб, като причиняват различни заболявания.

Те могат да се свържат с хемоглобина в кръвта и да намалят капацитета на снабдяване с кислород. Част от мастноразтворимите пестициди могат да се депозират в телесните мазнини.

 

 

  

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

15. Витамини и микроелементи

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

Калций (Ca)

61.431 - 78.329

52,982

Умерено нарушено (++)

Желязо (Fe)

66.432 - 73.246

61,922

Умерено нарушено (++)

Цинк (Zn)

1.143 - 1.989

1,305

Нормално (-)

Селен (Se)

0.847 - 2.045

1,837

Нормално (-)

Олово (Pb)

0.842 - 1.643

1,352

Нормално (-)

Витамин A

0.346 - 0.401

0,319

Леко нарушено (+)

Витамин C

4.543 - 5.023

4,303

Леко нарушено (+)

Витамин E

4.826 - 6.013

5,207

Нормално (-)

Витамин K

0.717 - 1.486

0,781

Нормално (-)

Витамин B1

2.124 - 4.192

0,882

Умерено нарушено (++)

Витамин B2

1.549 - 2.213

1,512

Леко нарушено (+)

Фолиева киселина

1.449 - 2.246

1,673

Нормално (-)

Витамин B3

14.477 - 21.348

9,918

Умерено нарушено (++)

Витамин B6

0.824 - 1.942

0,721

Леко нарушено (+)

Витамин B12

6.428 - 21.396

13,072

Нормално (-)

Витамин D3

5.327 - 7.109

5,392

Нормално (-)

 

 

 

Референтни стандарти на Показателите

- Нормално

+ Леко нарушено

++ Умерено нарушено

+++ Силно нарушено

Ca:

61.431-78.329(-)

57.219-61.431(+)

52.241-57.219(++)

<52.241(+++)

Fe:

66.432-73.246(-)

63.946-66.432(+)

60.262-63.946(++)

<60.262(+++)

Zn:

1.143-1.989(-)

0.945-1.143(+)

0.532-0.945(++)

<0.532(+++)

Se:

0.847-2.045(-)

0.663-0.847(+)

0.545-0.663(++)

<0.545(+++)

Pb:

0.842-1.643(-)

1.643-1.721(+)

1.721-1.943(++)

>1.943(+++)

Витамин A:

0.346-0.401(-)

0.311-0.346(+)

0.286-0.311(++)

<0.286(+++)

 

Витамин C:

4.543-5.023(-)

3.872-4.543(+)

3.153-3.872(++)

<3.153(+++)

Витамин E:

4.826-6.013(-)

4.213-4.826(+)

3.379-4.213(++)

<3.379(+++)

Витамин K:

0.717-1.486(-)

0.541-0.717(+)

0.438-0.541(++)

<0.438(+++)

Витамин B1:

2.124-4.192(-)

1.369-2.124(+)

0.643-1.369(++)

<0.643(+++)

Витамин B2:

1.549-2.213(-)

1.229-1.549(+)

1.147-1.229(++)

<1.147(+++)

Фолиева киселина:

1.449-2.246(-)

1.325-1.449(+)

1.243-1.325(++)

<1.243(+++)

Витамин B3:

14.477-21.348(-)

12.793-14.477(+)

8.742-12.793(++)

<8.742(+++)

 

Витамин B6:

0.824-1.942(-)

0.547-0.824(+)

0.399-0.547(++)

<0.399(+++)

Витамин B12:

6.428-21.396(-)

3.219-6.428(+)

1.614-3.219(++)

<1.614(+++)

Витамин D3:

5.327-7.109(-)

4.201-5.327(+)

2.413-4.201(++)

<2.413(+++)

 

 

 

Описание на Показателите

 

 

Калций (Ca):

Калцият е сребристо-бял метал, който лесно влиза в химична верига. Калцият е един от постоянните елементи на човешкото тялото.Роля на калция в организма:1. Калцият влиза в състава на човешкия скелет и поддържа тялото. Той също така е опорна точка на мускулите.2. Калцият влиза в състава на меките тъкани, на кръвните клетки, играе важна роля за поддръжането на сърдечната дейност, за провеждане на нервните импулси, мускулните контракции, кръвосъсирването и сцеплението на клетките.

 

 

Желязо (Fe):

Желязото е необходимо за формирането на хемоглобин и клетъчния ензим хроматин. При тъканите има функцията да пренася на кислорода. Железният дефицит може да доведе до анемия, хипоксия и да причини заболявания.

 

 

Цинк (Zn):

Цинкът е важен микроелемент в човешкия организъм. Той влиза в състава и активира стотици видове ензими в организма. Основна функция на цинка е да катализира човешките биохимични реакции, да активира различни протеини и ензими, да участва в синтеза на белтъци, да ускорява метаболизма.Цинков дефицит може да доведе до:
1. Отслабване на чувството за вкус и да блокира вкусовите рецептори на езика.
2. Частично помрачаване на съзнанието и извращение на апетита, като ядене на пепел, кал, пирони, гипс и др.
3. Недоразвитост
4. Трудно заздравяване на рани.
5. Недоразвити вторични полови белези.
6. Менструални спазми или липса на менструация.
7. Бавна подвижност на сперматозоидите и стерилитет.

 

 

Селен (Se):

Селенът е преносител на калция. Ако няма селен, калцият не може да бъде доставен на костите. Селенът активира антиоксидантни ензими, които неутрализират вредните свободни радикали. Селенът е необходим за здравето и поддържането на мускулите (включително и сърцето). Селенът също така играе роля за поддържане на зрението, кожата и косата здрави. Дефицитът на селен може да има различни прояви: миалгия, миозит, миокардни промени, хемолитична анемия, промени в костта и др.

 

 

Олово (Pb):

Оловото е тежък метал с токсичен за много системи в човешкото тяло. Той няма физиологична функция в организма, така че е най-добре да липсва.

 

 

Въпреки това, поради въздействието на околната среда човешкото тяло има повече или по-малко олово. Общоприето е мнението, че относителният стандарт за безопасност на оловото не трябва да надвишава 10-14 микроg/DL.

 

 

Витамин A:

Витамин А е свързан с растежа и е незаменим материал на епителните клетки. Липсата на витамин А води до образуването на кератоза, груба кожа, нощна слепота и сухота в очите.

 

 

Витамин C (Аскорбинова киселина):

Витамин С е безцветно кристално вещество, може да се разтворя във вода и алкохол и може лесно да бъде унищожен. Основни функции: повишава имунитета на тялото и предпазва капилярите, предотвратява скорбут и насърчава зарастването на рани. Витамин С помага за усвояването и съхраняването на желязото в черния дроб и костите. Практиката показва, че желязо в комбинация с витамин С, може да повиши коефициента на усвояване на желязото с 22%. Това спомага също така и за усвояване на хемоглобина.

 

 

Витамин E:

Неговата основна функция е да защитава цялостта на вътрешната структура на клетките, да инхибира окислението на липидите в клетките и клетъчните мембрани и да защитава клетките от увреждане от свободни радикали. Действа като антиоксидант, против стареене и за разкрасяване.

 

 

Витамин K:

Витамин К е важен витамин за кръвосъсирването и за растежа на костите. Хора с чести кръвотечения от носа трябва да приемат повече витамин К.

 

 

Витамин B1:

Витамин В1 е отговорен за въглехидратната обмяна. При липсата, въглехидратите не се разграждат и се натрупват в тъканите, което води до отравяне, микоза, скованост в краката, оток и отслабени функции на мускулите, кожата и сърцето.

 

 

Витамин B2:

Витамин B2 е отговорен за метаболизма на мазнините и протеините и за детоксикацията на черния дроб. Липсата на витамин В2 предизвиква намален растеж и храносмилателни смущения.

 

 

Фолиева киселина (VBII):

Фолиевата киселина е коензим и компонент, съставляващ желязо-хемоглобин. Основните й физиологични функция е да предпазва от злокачествена анемия.

 

 

Витамин B3:

Витамин B3 е известен още като никотинова киселина и никотинамид. Витамин В3 се произвежда в тялото от аминокиселината триптофан, но в недостатъчни количества. Витамин В3 е необходим за нормалната обмяна на веществата. Той влияе върху процесите на окисляването, способства за растежа на епидермалната тъкан. Витамин В3 играе важна роля за синтеза на полови хормони (естроген, прогестерон, тестостерон), както и на кортизон, инсулин и троксин; съдейства за поддържане доброто състояние на храносмилателната система; облекчава главоболието при мигрена; усилва кръвообръщението и снижава високото кръвно налягане; спомага за елиминиране на гангренозния стоматит; снижава нивото на холестерола и триглицеридите. Признаците, характеризиращи недостатъчното количество на витамина в храната, не са точно изразени. Описана е неговата недостатъчност в периода на бременността. Може да се стигне до преждевременно раждане, пороци в развитието, гибел на новороденото. Витамин В3 е необходим за поддържане доброто състояние на нервната система и мозъка. Богати на витамин В3 са орехите, бобовите растения, картофите, зърнените продукти.

 

 

 

 

Витамин B6:

Витамин B6 е свързан с метаболизма на аминокиселините. Това може да премахне неврологичната раздразнителност и има определена роля за формирането на имунната система и профилактика на атеросклерозата. Липсата на витамин В6 предизвиква анемия, измръзване и други кожни заболявания.

 

 

Витамин B12:

Витамин В12 стимулира хемопоетичните функции на костния мозък.

 

 

Витамин D3:

Основната функция на Витамин D3 е да подпомага чревната абсорбция на калций, свързването на калция с фосфора в костите и предотвратяването появаря на рахит.

 

 

  

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

16. Аминокиселини

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

 Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

Лизин

0.253 - 0.659

0,422

Нормално (-)

Триптофан

2.374 - 3.709

5,912

Умерено нарушено (++)

Фенилаланин

0.731 - 1.307

0,869

Нормално (-)

Метионин

0.432 - 0.826

0,457

Нормално (-)

Треонин

0.422 - 0.817

0,548

Нормално (-)

Изолевцин

1.831 - 3.248

3,485

Леко нарушено (+)

Левцин

2.073 - 4.579

4,318

Нормално (-)

Валин

2.012 - 4.892

5,613

Леко нарушено (+)

Хистидин

2.903 - 4.012

2,944

Нормално (-)

Аргинин

0.710 - 1.209

0,798

Нормално (-)

 

 

 

 

 

Описание на Показателите

 

 

Лизин:
Лизинът е незаменима аминокиселина, което означава че не може да бъде синтезиран в човешкия организъм. Лизинът влиза в състава на практически всички белтъци и е необходим за растежа, възстановяването на тъканите, производството на антитела, хрмони, ферменти и албумини. Лизинът има противовирусно действие, особено по отношение вируси, предизвикващи херпес и остри респираторни инфекции. При вирусни заболявания се препоръчва съчетаването на лизин с витамин C и биофлавоноиди. Участва в синтеза на колагена и възстановяването на тъканите. Прилага се по време на регенеративния период след операции и спортни травми. Лизинът подобрява усвояването на калция от кръвта и транспорта му в костната тъкан, поради което може да бъде неотменна част от програмите за лечение и профилактикса на остеопороза.

 

 

Недостигът на лизин се отразява неблагоприятно върху белтъчния синтез, което води до лесна уморяемост, слабост, лош апетит, забавен растеж и намаляване на телесната маса, неспособност за концентрация, раздразнителност, кровоизливи в очната яблълка, косопад, анемии и проблеми в репродуктивната сфера.

 

 

Триптофан:
Триптофанът е незаменима аминокиселина, която не може да се синтезира самостоятелно от организма. Основната му роля е на участник в синтеза на ключовите за здравето на централната нервна система серотонин и мелатонин и в този смисъл триптофанът е гарант за емоционалния баланс и мисловната дейност. Освен това, той се използва от черния дроб за синтеза на витамин В3 (ниацин), който отговаря за нормалното функциониране на храносмилателните органи, нервната система, кожата, както и за производството на някои полови хормони. Поради връзката си с ниацина хранителният дефицит на триптофан може да предизвика симптомите, характерни за недостига на витамин В3, а именно развитието на болестта пелагра - заболяване, което се характеризира с дерматит, диария, деменция и смърт. В случай на достатъчен прием на витамина обаче недостигът на триптофан води до ниски нива на серотонина и се проявява под формата на нервни разстройства,като депресия, тревожност, раздразнителност, нарушена концентрация и безсъние. В клиничната практика триптофанът се използва като безвредна алтернатива на синтетичните антидепресанти и играе важна роля в превенцията и лечението на депресия, мании, неврози, зависимости и дори шизофрения, както и на главоболие, безсъние, затлъстяване на нервна почва и старческа деменция. Не на последно място, той облекчава болките от наранявания и травми и симптомите на предменструален синдром. Храни, които са добри източници на триптофан, са пуешко, телешко, млечни продукти, риба, кафяв ориз, соя и фъстъци, шоколад, овес, банани и фурми.

 

 

Фенилаланин:
Фенилаланинът е незаменима аминокиселина, участваща в изграждането на молекулите на ДНК, на протеините в тялото, както и в това на редица важни за правилното функциониране на централната нервна система хормони, като допамина, който е сред основните невромедиатори в мозъка и участва в регулацията на движенията и настроението.

Недостигът на фенилаланин се проявява при нарушена хормонална активност, както и при употреба на синтетични антидепресанти. Той се изразява в неприятни ефекти като потиснатост, сънливост, умора, депресия и намалена продуктивност и мотивация. В същото време високият прием на фенилаланин може да бъде опасен за хора с проблеми на сърдечносъдовата система (аритмия, високо кръвно) или при пациенти, страдащи от психоза. Действието на фенилаланина е стимулиращо и антидепресантно. Особено ако се съчетае с витамин C и витамин B6, той подобрява мозъчната дейност и паметта като в същото време намалява апетита и нуждата от сън. В този смисъл фенилаланинът е предпочитан невростимулант от хора, които са подложени на тежки физически натоварвания и системен стрес. Съществуват редица експериментални данни, че аминокиселината може с успех да се прилага за профилактика на сексуална дисфункция.

 

 

Метионин:
Метионинът представлява незаменима аминокиселина, която участва в състава на редица ензими и протеини в организма и в синтеза на РНК и ДНК, което на свой ред я прави жизнено важна за обновяването на клетките. Метионинът предотвратява натрупването на мазнини в черния дроб и ускорява възстановяването на чернодробната и бъбречната тъкан и производството на лецитин. Тази аминокиселина има и силно изразени антиоксидантни свойства, с което се явява важен фактор в превенцията на различни видове тумори. Резултатите от редица клинични изследвания показват, че недостигът на метионин води до натрупване на холестерол, артериосклероза и косопад. Метионинът подобрява състоянието на кожата, предпазва ноктите от чупене и намалява косопада. Метионин можете да си набавите от хранителни белтъчни като ядки, риба, месо, млечни продукти, чесън, боб и лещата. Богати на аминокиселината са и спанакът, грахът и варената царевица.

 

 

Треонин:
Треонинът е незаменима аминокиселина, която допринася за поддържането на протеиновия баланс в организма.

 

 Той се намира в сърцето, централната нервна система, скелетните мускули и има липотропно действие като контролира мастното отлагане в черния дроб. Треонинът участва в изграждането на емайла на зъбите, еластина, колагена, както и в синтеза на други аминокиселини като глицин и серин. Не на последно място, той стимулира имунната система и производството на имуноглобулини и антитела. Недостигът на треонин пречи на нормалното формиране на стотици протеинови структури в тялото и се проявява под формата на по-бързо настъпване на умора и обща физическа отпадналост. Треонинът е полезен при лечение на амиотрофична латерална склероза и доказано облекчава симптомите на множествената склероза, друго заболяване, което засяга нервите и мускулите. Някои изследвания обвързват допълнителния прием на аминокиселината с успешния контрол над епилепсията. Освен това, треонин е широко прилаган имуностимулант, който подпомага развитието и активността на тимусната жлеза. Треонин се съдържа в най-големи количества в меса, риба, млечни продукти, яйца, банани и моркови. Други, макар и не толкова добри източници, са пшеничен зародиш, множество ядки, фасул, семена и зеленчуци.

 

 

Изолевцин:
Изолевцинът е незаменима аминокиселина, която заедно с левцина и валина образува така наречената група BCAA - аминокиселини с разклонена верига, отговарящи за производството на протеини, глюкоза и редица други аминокиселини, необходими за правилното протичане на основните жизнени функции. Изолевцинът участва в образуването на хемоглобина и регулира нивото на кръвната захар. Недостигът на изолевцин се среща само при хора, които спазват строги ниско протеинови диети като симптомите могат да включват главоболие, виене на свят, умора, депресия, объркване и раздразнителност. Често пъти дефицитът на изолевцин може да имитира симптомите на хипогликемия. Допълнителният прием на изолевцин с храната или под формата на добавки повишава издръжливостта и подпомага възстановяването при травма или операция и ускорява зарастването на рани. Поради участието си в производството на хемоглобин и регулиране на нивата на кръвната захар, аминокиселината присъства и в профилактиката на анемия и диабет. Лабораторни експерименти, проведени с животни, установяват намаляване на тремора, но все още няма категорични резултати за действието на изолевцина в тази посока при хора. Храни източници на изолевцин са високо протеиновите храни като бадеми, кашу, пилешко месо, яйца, риба и черен дроб.

 

 

Левцин:
Левцинът принадлежи към групата ВСАА на верижно-разклонените аминокиселини, които не преминават през чернодробния метаболизъм, а се съхраняват в тъканта на скелетната мускулатура, откъдето произтича и основната му биологична роля да стимулира протеиновия синтез в мускулите и да съдейства за укрепването на костите. Освен това, левцинът стимулира синтеза на друга жизнено важна аминокиселина - глутамин и е съществен компонент на хемоглобина като в същото време помага за регулирането на нивата на кръвната захар, производството на растежен хормон и зарастването на рани. Въпреки че дефицитът на левцин в организма е относително рядко явление поради широкото му разпространение в белтъчините както от животински, така и от растителен произход, той може да се породи от недостатъчен прием на витамин B6 или от интензивни физически натоварвания, при което се проявява под формата на хипогликемични симптоми - световъртеж, умора, главоболие, раздразнителност и др. Освен широкото си приложение в силовите спортове, допълнителният прием на левцин може също да бъде от полза за лица с фенилкетонурия - състояние, при което тялото не може да синтезира аминокиселината фенилаланин, а в съчетание с другите две верижно-разклонени аминокиселини, изолевцин и валин, помага при лечението на някои случаи на чернодробна енцефалопатия, форма на увреждане на черния дроб в резултат от злоупотреба с алкохол. В по-големи концентрации левцинът се среща в месото и млечните продукти и в по-малки количества в житните кълнове, кафявия ориз, соята, бадемите, кашуто, граха, лещата и царевицата.

 

 

Валин:
Валинът е есенциална аминокиселина, която човешкият организъм не може да синтезира самостоятелно и която има стимулиращи свойства по отношение на растежа, мускулната маса и възстановяването на тъканите, поради което е най-разпространен в мускулната тъкан. Валинът може да служи като източник на енергия, със съхраняващ глюкозата ефект, благодарение на което стимулира и повишава умствената енергия.

 

Освен това той поддържа азотния баланс в тялото и предотвратява интоксикацията с амоняк при повторна резорбция на урината от бъбреците. Дефицитът на валин може да увреди миелиновата защитна обвивка на нервите и да предизвика дегенеративни неврологични състояния. При хора с нарушения във валиновия метаболизъм се наблюдава и специфично заболяване, известно като синдром на Менкес - при него урината на болните започва да мирише на кленов сироп, което е предвестник на тежки неврологични увреждания, като летаргия, умствена изостаналост и дори кома. Валинът, приеман в рамките на съпътстваща терапия или оздравителна диета, може да помогне за лечение на заболяване на черния дроб и жлъчния мехур, както и увреждане на тези органи, причинени от алкохолизъм и злоупотреба с наркотици. Аминокиселината може да помогне за лечението или дори доведе до пълно възстановяване при чернодробна енцефалопатия, или други увреждания на централната нервна система, причинени от чернодробна недостатъчност или злоупотреба с алкохол. Валинът намира широко приложение за предотвратяване на загуба на мускулна маса при диабет и за предотвратяване на амонячна интоксикация при лежащо болни. Сред добрите хранителните източници на валин са рибата, сиренето, пилешко и пуешкото месо, фъстъците и лещата.

 

 

Хистидин:
Хистидинът е незаменима аминокиселина, която участва участва в растежа и възстановяването на тъканите на човешкия организъм. Той е от изключително значение за образуването на белите и червените кръвни телца и отговаря за реакцията на имунната система при възникването на алергии. Хистидиновият баланс в организма е пряко обвързан с баланса на централната нервна система и гарантира добро психическо и физическо здраве. Клиничните проучвания сочат, че хистидинът действа като естествен детоксикатор като защитава организма от радиация и тежки метали и спомага за изхвърлянето им чрез стимулиране на производството на стомашни сокове, необходими за нормалното храносмилане. Поради специфичните си функции хистидинът в организма трябва да се намира в постоянен баланс. Недостигът на аминокиселината може да доведе до нарушения в работата на слуховия нерв, както и до развитието на ревматоиден артрит. От друга страна, тъй като е с доказан ефект върху централната нервна система, хистидинът в по-големи количества би могъл да предизвика психични нарушения като тревожност и биполярно разстройство. Счита се, че хистидинът има положително влияние върху заболявания на слуховия нерв, анемии, алергии, ревматоиден артрит и други възпалителни реакции на организма. Редица изследвания доказват и важността му за поддържането на сексуалната функция, тъй като хистидинът е свързан със синтеза на друго вещество - хистамин, който е необходим за стимулирането на сексуалната възбуда.

Освен това, хистидинът играе важна роля в поддържането на доброто състояние на кожата, като подпомага възстановяването й при дерматити и способства естествената защита от UVA/UVB лъчението на слънцето. Подобно на други аминокиселини, хистидинът се намира в много високо протеинови храни, като месо и млечни продукти, както и под формата на зърна като ориз, пшеница, ръж.

 

 

Аргинин:
Научните изследвания са доказали, че есенциалната аминокиселина аргинин е необходима за синтеза на белтъците и допринася за синтеза на растежния хормон в хипофизата. Потребността от аргинин е особено голяма при мъжете, тъй като в спермата се съдържа 80% от това протеин-изграждащо вещество. В същото време аминокиселината поддържа доброто състояние на бъбреците като улеснява отстраняването на токсичния амоняк, с което подпомага функциите на черния дроб и укрепва имунната система. Недостатъчният прием на аргинин с храната води до забавяне на растежа, а при деца в предпубертетна възраст би могъл значително да забави половото съзряване. През последните години аминокиселините заеха своето заслужено място в терапевтичната практика. Доказано е, че приложението на аргинин поддържа здрава сърдечносъдовата система, като способства за разширяване на съдовете, възпрепятства слепването на тромбоцитите и натрупването им по стените на кръвоносните съдове и по този начин предотвратява развитието на тромби. В същото време, той помага при профилактиката и облекчаването на симптомите на нарушена или болезнена менструация, някои видове безплодие, нарушена сперматогенеза. Приложението му може да доведе и до подобрение в случай на увреждане на черния дроб. Редица лабораторни експерименти са установили, че аргининът забавя растежа на доброкачествени и злокачествени туморни образувания, като увеличава броя и функционирането на белите имунни тела, атакуващи раковите клетки.

 

Това имуностимулиращо свойство е и причината аминокиселината да бъде включена в програмата за профилактика и лечение на СПИН. Основният хранителен източник на аргинин са растителните протеини, съдържащи се в слънчогледовото семе, сусама, пълнозърнестия хляб, кафевия ориз, орехите, лешниците, брашното и в шоколада. Установено е, че протеините от животински произход набавят значително по-малки и по-трудноусвоими количества от аминокиселината.

 

 

  

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

17. Ендокринна система

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

Индекс за секрецията на щитовидната жлеза

2.954 - 5.543

3,968

Нормално (-)

Индекс за секрецията на паратироидния хормон

2.845 - 4.017

3,861

Нормално (-)

Индекс на надбъбречните жлези

2.412 - 2.974

2,9

Нормално (-)

Индекс за секрецията на хипофизата

2.163 - 7.34

1,451

Леко нарушено (+)

Индекс за епифизната секреция

3.210 - 6.854

5,882

Нормално (-)

Индекс за секрецията на тимусната жлеза

2.967 - 3.528

3,092

Нормално (-)

Индекс за секрецията на половите жлези

2.204 - 2.819

2,447

Нормално (-)

 

 

 

 

 

Описание на Показателите

 

 

Индекс за секрецията на щитовидната жлеза:

Щитовидната жлеза е най-голямата ендокринна жлеза с вътрешна секреция, с тегло 20-25 грама при възрастните. Намира се в предната част на шията.

Основната й функция е производството на тироксин, трийодтиронин и калцитонин които влияят върху метаболизма, растежа и развитието итовидната жлеза е част от ендокринната система и е важен орган в човешкото тяло. Хормоните на щитовидната жлеза съдържат йод. Ако във водата или храната не се съдържа достатъчно йод, щитовидната жлеза силно нараства и причинява ендемична гуша. Недостатъчната секреция на тироксин в детска възраст води до изоставане в умственото и физическото развитие - кретенизъм. Приемането на таблетки с йод по лекарско предписание и на йодирана сол води до намаляване риска от това заболяване. Хипофункцията на щитовидната жлеза у възрастни води до болестта микседем (забавяне на сърдечната и мисловната дейност, както и на двигателните реакции). Хиперфункцията на жлезата при израстнал организъм води до развиване на базедова болест.

 

 

Индекс за секрецията на паратироидния хормон:

Паратироидният хормон или паратхормон се отделя от околощитовидните жлези. Паратхормонът оказва влияние върху калциевата и фосфорната обмяна в организма както и върху равновесието между разтворените соли и свързаните в костната субстанция калциеви и фосфатни съединения. При увеличено производство на този хормон от костите започват да се отделят соли, на рентген в тях се появяват петнисти просветления; костите стават лесно чупливи, твърдата им субстанция изтънява. Повишението на калциевото ниво в кръвта се отразява върху нормалната нервна и мускулна дейност. Възбудимостта намалява и мускулатурата се отпуска. Реакциите стават по-бавни. Ако се премахнат оперативно околощитовидните жлези, калциевото ниво в кръвта спада под нормалните стоиности. Като резултат настъпва споменатата вече повишена възбудимост на мускулатурата (тетания), която след даване на калций бързо изчезва.

 

 

 

Индекс на надбъбречните жлези:

Надбъбречната жлеза е част от ендокринната система. Тя отделя адреналин и норадреналин, т.н. хормони на стреса. Увеличеното им освобождаването, може да доведе до повишаване на кръвното налягане, сърдечната честота, повишена кръвна захар, мобилизиране на вещества от резерва в организма, да се подготви за борба с външната среда. Ето защо, надбъбречните жлези са много важни за тялото. Всички дейности на надбъбречните жлези са предмет на нервен център на хипофизата. Например, секрецията на алдостерон се регулира от бъбреците; секрецията на кортизол и андроген се регулират от хипофизата; секрециата на епинефрин и норепинефрин се регулират от симпатиковата нервна система.

 

Индекс за секрецията на хипофизата:

Хипофизата е най-важната жлеза. Тя отделя хормони, като например: растежен хормон, тиреоидни хормони, адренокортикотропния хормон гонадотропин, окситоцин, пролактин и т.н. Хипоталамусът може да секретира антидиуретичен хормон. Тези хормони играят важна роля в метаболизма, растежа, развитието, размножаването и др.

 

Индекс за епифизната секреция:

По форма прилича на шишарка с размери от няколко милиметра. Епифизата достига своето пълно развитие към седмата година от живота, след което се подлага на бавно обратно развитие. Епифизата представлява част от т.нар. надхълмие, което се отнася към междинния мозък. Епифизата съдържа калциеви зърна, наречени още мозъчен пясък. Епифизата изработва серотонин, който се превръща в мелатонин. Продукцията на мелатонин се стимулира от тъмнината и се потиска от светлина. Мелатонинът е антигонадотропен хормон -потиска половото развитие. При хипофункция на жлезата в детска възраст настъпва преждевременен пубертет.

 

 

Индекс за секрецията на тимусната жлеза:

Тимусът е ендокринна жлеза, съставена от два дяла. Те са разположени симетрично, от двете страни на трахеята, зад гръдната кост и пред сърцето. Има много важна функция за запазване на енергийния баланс в организма. В него Т-лимфоцитите се специализират да разпознават нормалните функционални клетки на организма и да унищожават непотребните и патологично изменените такива (ракови клетки; клетки, увредени от отровни вещества, вируси, радиация и др.). Т-лимфоцитите са видоизменени предварително обособени лимфоцити (т.нар. тимоцити). Промяната на тези лимфоцити се извършва в тимуса, оттам идва и понятието Т-лимфоцити. Тимусът се развива и започва активно да функционира още преди раждането. Той достига максимални размери през пубертета. След това започва да инволюира и до след 40 годишна възраст 90% от функционалната му тъкан се заменя с мастна.

 

 

 

Индекс за секрецията на половите жлези:

Това се отнася за мъжките полови жлези - тестисите и при жените-яйчниците. Тестисите отделят хормон тестостерон, чиято основна функция е да насърчава развитието на половите жлези, появата на вторични полови белези и за насърчаване синтеза на протеини. Яйчниците отделят фоликуло-стимулиращ хормон прогестерон, релаксин и мъжки хормони.
Функция:
(1) Стимулират ендометриума, за насърчаване на втвърдяване на матката, уголемяване на гърдите, появата на женски полови белези и т.н.
(2) Подпомага матката и жлезния епител на матката, да поддържа равновесието на водата, натрий и калций в организма, по-ниска кръвна захар, повишена температура на тялото.
(3) Помага шийката на матката да се отпусне при раждането.
(4) Появата на мъжки полови белези и др.

 

 

  

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

18. Имунната система

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

Индекс за лимфните възли

133.437 - 140.47

133,675

Нормално (-)

Индекс за имунитета на сливиците

0.124 - 0.453

0,382

Нормално (-)

Индекс за костен мозък

0.146 - 3.218

1,091

Нормално (-)

Индекс за далак

34.367 - 35.642

35,423

Нормално (-)

Индекс за тимус

58.425 - 61.213

60,693

Нормално (-)

Индекс имуноглобулин

3.712 - 6.981

2,526

Леко нарушено (+)

Индекс за респираторния имунитет

3.241 - 9.814

6,821

Нормално (-)

Индекс за стомашно-чревния имунитет

0.638 - 1.712

1,268

Нормално (-)

Индекс за имунитета на лигавиците

4.111 - 18.741

11

Нормално (-)

 

 

 

 

 

Описание на Показателите

 

 

Индекс за лимфните възли:

Лимфните възли са част от имунната система. Най-важната функция на лимфните възли е предпазната и по-точно бариерната. Разположени по протежението на лимфните съдове, те изпълняват ролята на филтри. Задържат микробите, чуждите частици и туморните клетки. А намиращите се в тях т.нар. макрофаги прихващат всички тези вредни вещества и ги поглъщат. Това предизвиква увеличение на лимфните възли, което е предупреждение за наличието на проблем.

 

 

Индекс за имунитета на сливиците:

Сливиците са разположени на входа на дихателната и храносмилателната системи, чрез които организмът 'общува' с околната среда. И те задържат частици от всичко онова, което прониква в тялото посредством въздуха и храната. В детството, сливиците е активен имунен орган, който съдържа всички стадии на развитие на клетката, като Т клетките, Б клетки, фагоцитна клетки.

 

 

Индекс за костен мозък:

Костният мозък се намира в костите на организма. Той бива червен и жълт костен мозък. Червеният костен мозък произвежда червени кръвни клетки, тромбоцити и левкоцити.

Тромбоцитите играят роля в съсирването на кръвта. Левкоцитите (белите кръвни клетки) могат убиват и потискат различни патогени, включително бактерии, вируси и т.н.; някои от лимфоцитите произвеждат антитела. Ето защо, костният мозък не е само кръв-формиращ органи, но също така и важен имунен орган.

 

 

Индекс за далак:

Далакът е орган, разположен в горната лява част на корема. Основната му функция е да филтрира и съхранява кръвта. Далакът е богат кръвоснабдителен орган. Скъсването на далака може да причини сериозно кървене, което може да доведе до смърт.

 

 

  

Индекс за тимус:

Тимусът е важен лимфоиден органи, разположен симетрично, от двете страни на трахеята, зад

гръдната кост и пред сърцето. Има много важна функция за запазване на енергийния баланс в организма. В него Т-лимфоцитите се специализират да разпознават нормалните функционални клетки на организма и да унищожават непотребните и патологично изменените такива (ракови клетки; клетки, увредени от отровни вещества, вируси, радиация и др.).Т-лимфоцитите са видоизменени предварително обособени лимфоцити (т. нар. тимоцити). Промяната на тези лимфоцити се извършва в тимуса, оттам идва и понятието Т-лимфоцити. Тимусът се развива и започва активно да функционира още преди раждането. Той достига максимални размери през пубертета. След това започва да инволюира и до след 40 годишна възраст 90% от функционалната му тъкан се заменя с мастна.

 

 

Индекс имуноглобулин:

Имуноглобулинът е плазме белтък, който функционира като антитяло. Повечето от имуноглобулин на човешката плазма налични в гамалобулин. Има пет класа имуноглобулина:
Антитоксини - неутрализират токсините на инфекциозните агенти;
Аглутини - предизвикват аглутинация (слепване) на чужди клетки;
Опсонини - правят инфекциозните агенти по-чувствителни на фагоцитоза;
Лизини - разрушават инфекциозните агенти чрез разтваряне (лизис);
Преципини - преципитират (пресичат) чужди вещества.

 

 

Индекс за респираторния имунитет:

Дихателната система на човека е главната врата към външния свят. С въздуха в дихателните пътища могат да навлязат патогенни микроорганизми и вредни вещества и това да доведе до възпалителни заболявания. Лигавицата на дихателните пътища има защитна функция. Тя е покрита от привидно многослоен призматичен ресничест епител, имащ образувания - слузни жлезни клетки и специални серозно-слузни жлези, разположени в собствената пластинка на лигавицата (при носната кухина и гръкляна) или в подлигавичния слой (при трахеята и бронхите). Жлезите на лигавицата изработват секрет, който овлажнява навлизащия от вън въздух и задържа съдържащите се в него прашинки. Ресничките на епитела създават течение на секрета към гълтача. Лимфоидните елементи образуват защитен вал срещу проникващи в лигавицата микроорганизми. Затоплянето на въздуха се обуславя от добре кръвоснабдената лигавица.имат лимфоидна rynx на дихателните бронхиоли и алвеоли, типични за лимфните възли са в обкръжението на трахеята и бронхите.

 

 

Индекс за стомашно-чревния имунитет:

Освен всичките си други функции, стомашно-чревния тракт е лимфоидна орган. Храносмилателният имунитет включва:
Лигавицата на целият стомашно-чревен трякт (от устата до ануса);
Всички храносмилателни ензими, жлъчката, черния дроб, стомашно-чревната перисталтика и естествената флора.

 

 

Индекс за имунитета на лигавиците:

Имуннатът на лигавиците е тясно свързан с цялата имунната система. Той осигурява защита на организма от нашествието на патогенни микроби.

 

 

 

 

 

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

 

 19. Простата

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

Степен на хиперплазия на простатата

1.023 - 3.230

1,869

Нормално (-)

Степен на калцификация на простатата

1.471 - 6.079

3,566

Нормално (-)

Простатит синдром

2.213 - 2.717

2,51

Нормално (-)

 

 

 

 

 

Описание на Показателите

 

 

Степен на хиперплазия на простатата:

Простатната хиперплазия е известна още като хипертрофия на простатата. Тя е доста разпространено хронично заболяване при възрастните мъже. На около 45 годишна възраст простатата на някои мъже започва да се свива, а при други обема на простатата постепенно се увеличава и води до хиперплазия. Простатната хиперплазия се развива бавно. Тъй като простатата е разположена в задната част на уретрата и е в контакт с пикочния мехур, при хиперплазия простатата започва да притиска пикочните пътища, урината се задържа в пикочния мехур, което воси до инфекции на пикочните пътища и камъни в пикочния мехур. Симптомите на простатна хиперплазия се проявяват като разстройство в уринирането.

 

 

Степен на калцификация на простатата:

Камъни в простатата са често придружени от синдром на хроничен простатит. Тези увреждания обикновено могат да бъдат видени от ултразвуков преглед. Камъните се инфектират от бактерии, така че простатната калцификация (фиброза) също е причина за повтарящи се простатити. Простатна киста често се среща при възрастни хор и при болни от диабет. Простатната киста се проявява в запушване на пикочните пътища или запушване на червата. Често предизвиква остра задръжка на урина. Понякога изтича гъста секреция от уретрата. При изследване през ректума кистата може да се пипне. Понякога разкъсан абсцес около уретрата, ректума, перинеума или пикочния мехур може да причини възпаление на съединителната тъкан. Пациентите могат да имат висока температура, запушване на долните пикочни пътища, епидидимит и възпаление на тектисите. Кисти се лекуват чрез резекция и хирургичен дренаж.

 

 

Простатит синдром:

Простатитът е често срещано заболяване при възрастните мъже и представлява около 25 до 30% от заболяванията в урологията. Простатитът се разделя на следните категории:
1. Неспецифичен бактериален простатит - Той от своя страна бива остър или хроничен. Острият простатит е в следствие остро причинено възпаление от неспецифични бактериални инфекции на простатата, проявяващо се в чести позиви за уриниране, често уриниране, затруднено уриниране, болка в ректума и перинеалната област, температура и непоносимост към студ и т.н. Хроничният простатит е в следствие хронични възпаления, причинени от неспецифични бактериални инфекции на простатата. Проявява се като дискомфорт в долната част на корема, перинеума и тестисите.
2. Идиопатичен без бактериален простатит - Има следните симптоми: болки в простатата, нарушено уриниране, увеличени бели кръвни клетки в простатната течност, но без бактериална култура, без развитието на бактерии.
3. Неспецифичен грануломатозен простатит - Има следните симптоми: често уриниране, затруднено уриниране, парене в уретрата, болки ниско в гърба, перинеална болка и т.н. Прогресирането на болестта е с бързо увеличение на простатата, остра задръжка на урина и други съпътстващи симптоми.

 

Обикновено това е алергична реакция, причинена от алергени.
4. Болка при претоварване на простатата - това е симптом на трайно често уриниране, чести позиви за уриниране, затруднено уриниране, дискомфорт на простатата, болка на простатата и др. Простатната течност не е с гной клетки (не бактериален простатит).

5. Неспецифични простатит - Той включва простатит, причинен от гонорея, гъбички и паразити (като Trichomonas) и др.
6. Простатит, причинен от други причини - от вирусна инфекция, инфекция микоплазма, хламидийна инфекция и др.

 

 

 

 

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

20. Сексуална функция на мъжа

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

Тестостерон

3.342 - 9.461

8,093

Нормално (-)

Гонадотропин

4.111 - 18.741

8,585

Нормално (-)

Еректилна способност

3.241 - 9.814

7,538

Нормално (-)

 

 

 

 

 

Описание на Показателите

 

 

Тестостерон:

Тестостеронът е най-важният мъжки хормон (андроген), който се секретира основно от тестисите. Тестостеронът дава отражение върху много системи и функции на тялото. По време на пубертета, андрогенът в организма постепенно се увеличава, като достига своя връх в полова зрялост. 95% от тестостерона се произвежда от интерстициалните клетки на тестисите и 5% се секретира от надбъбречните жлези. Секрецията на тестостерон има ритъм в рамките на 24 часа и колебания в годишните сезони. Запазването, на нивото на тестостерон е зависи от физическото здраве, хранене, заболявания и др. Тестостеронът намалява с увеличаването на възрастта.

 

 

Гонадотропин:

Гонадотропинът играе главна роля в съзряването на репродуктивните органи - тестисите и яйчниците. Ако секрецията на гонадотропин е недостатъчна, това може да доведе до генитална дисплазия и изоставане в сексуалното съзряване. Преди пубертета, размерът на секреция на гонадотропин е по-малко и в еднакви количества през деня и през нощта. По време на пубертета се отделя много гонадотропин по време на сън и при събуждане. След пубертета, концентрацията на гонадотропин се увеличава значително и е почти близо до нивото на възрастните.

 

 

Еректилна способност:

Ерекцията представлява навлизането на около 200 ml кръв в пещеристото тяло на пениса и повишаване на кръвното налягане в него. Артериите се разширяват, а вените се свиват, така че кръвта е трудно да се оттече обратно и причинява трайна ерекция. По време на ерекция, пенисът се състои от три кавернозни корпуса, пълни с кръв. В зависимост от големината на пениса при ерекция, за кратко време, обемът на кръвта се увеличава с около 80-200 ml. Когато мъжът е в сексуална възбуда, на мозъка и гръбначните нерви се предава сигнал за ерекция. По време на ерекция, пенисът се състои от три кавернозни корпуса, пълни с кръв. Те играят функцията на мъжката еректилна способност.

 

 

Главата на пениса и уретрата с пещеристото тяло създават обема, а чифт кавернозни тела отстрани на пениса му придават твърдост.

 

 

 

 

 

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

 

 

21. Кожа

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

Резултати от теста

 

Показател

Норма

Измерена стойност

Резултат

Индекс нарушения на кожата от свободни радикали

0.124 - 3.453

2,952

Нормално (-)

Индекс колаген на кожата

4.471 - 6.079

4,391

Леко нарушено (+)

Индекс мазнини на кожата (мазна кожа)

14.477 - 21.348

27,139

Леко нарушено (+)

Индекс имунитет на кожата

1.035 - 3.230

1,665

Нормално (-)

Индекс влажност на кожата (суха кожа)

0.218 - 0.953

2,007

Умерено нарушено (++)

Загуба на влажност на кожата

2.214 - 4.158

6,989

Умерено нарушено (++)

Разширение на малките кръвонос. съдове

0.824 - 1.942

2,053

Леко нарушено (+)

Индекс еластичност на кожата

2.717 - 3.512

2,895

Нормално (-)

Индекс меланин на кожата

0.346 - 0.501

0,496

Нормално (-)

Индекс вроговяване на кожата

0.842 - 1.858

2,853

Умерено нарушено (++)

 

 

 

 

 

Описание на Показателите

 

Индекс нарушения на кожата от свободни радикали:

Свободните радикали са продукт на човешкото тяло при реакцията на окисляване. Те са вътрешната отрова, която причинява най-голяма вреда на човешкото тяло. Свободните радикали се натрупват и играят важна роля в процеса на стареене на човека; увреждат протеините в организма, ДНК и др.; причинят смърт на клетките или появата на рак.

 

 

Индекс колаген на кожата:

Колагенът е една от основните съставки на човешкото тяло. Той играе основна роля в структурите на организма. Колагенът е богат на протеин и представлява около 25-33% от общото съдържание на протеин и 6% от телесното тегло. Той се съдържа в различни тъкани и органи на тялото, като например: кожа, кости, хрущяли, сухожилия, роговици и т.н. Колагенът е основният елемент за поддържане на морфологията и структурата на кожата и органите.

 

 

Индекс мазнини на кожата (мазна кожа):

Мастните жлези секретират мазнина, за да поддържат кожата. Когато секрецията е в повече, кожата се удебелява, появяват се разширени пори, акне и пъпки. При омазнена кожа трудно се появяват бръчки. Необходими са всекидневните грижи, които да контролират отделянето на мазнина върху кожата и да поддържат кожата чиста. За целта трябва да бъдат избрани съответните продукти за ексфолиация и дълбоко почистване на кожата.

През деня трябва да се използва хидратиращ слънцезащитен крем за да се избегне стареенето на кожата.

 

 

Индекс имунитет на кожата:

За да се подобри имунитета на кожата, трябва да се подобри имунитета на цялото тяло. Необходимо е да се предотврати инвазията на микроорганизми в организма като вируси, бактерии, гъбички и алергични кожни проблеми. Цинкът може да повиши имунитета, той се отразява благотворно на кожата и може да намали нейната чувствителност.

 

 

Индекс влажност на кожата (суха кожа):

Най-често от суха кожа е се оплакват жените. Проучване показва, че 60% от жените са засегнатите от сухута на кожата и бръчки. Причини:

1. С увеличаване на възрастта способността на кожата за задържане на влага намалява и секрецията на себум намалява.
2. Недостатъчната секреция на себум нарушава себумната мембрана и кожата става суха.
3. При понижаване на температурата през зимата секрецията на себум и пот се намалява. Тъй като въздухът е твърде сух, влагата от кожата постепенно се изпарява и повърхността на кожата става по-груба.
4. Липсата на сън в комбинация с умора влошава кръвообращението на кожата, което води до увреждаднето й.
5. Екстремната загуба на тегло причинява сухота на кожата. Когато кожата не може да получи достатъчно хранителни вещества, тя губи своята влага и еластичност.
6. Други причини - при отопление на дома, плуване в твърде гореща вода, използване на неподходящ сапун или детергенти, ендокринни промени(при жените намалява производството на естроген в период на постменопаузата).

 

 

Загуба на влажност на кожата:

Нормално кожата има нужда само от 10-30% влага, за да бъде еластична и мека. През зимата, въздухът става студен и сух, температурната рязко спада, секрецията на мастни и потни жлези намалява и съдържанието на вода в клетките на кожата намалява рязко.

 

 

Разширение на малките кръвоносни съдове:

Често се проявява върху лицето и тялото, корема и хълбоците.

 

 

Индекс еластичност на кожата:

Силната ултравиолетова радиация причинява кератоза на кожата. Кожата губи еластичност и повяхва. Еластичността на кожата може да се подобри чрез подходяща диета и приемането на достатъчно количество вода. Известно, че съдържанието на вода в човешкото тяло достига 72%, а съдържанието на вода в органите на възрастен е около 58 до 67%. Затова е важно да се пие ежедневно около 1,500 ml вода.

 

 

Индекс меланин на кожата:

Меланинът е широко разпространен в човешката кожа, лигавици, ретината, меката мозъчна обвивка, жлъчния мехур, яйчниците и др. Меланинът се състои от меланоцити. Меланоцитите на кожата са предимно разпределени в базалния слой на епидермиса, а също така в корените на косата и външната обвивка косъма. Меланоцитите синтезират и секретират меланин, поради което те се жлезисти клетки. Биосинтезът на меланин е много сложен. Нарушения при формирането му води до промени в цвета на кожата и витилиго.

 

 

Индекс вроговяване на кожата:

Клетките на кожата преминават през процеса на растене, стареене и смърт. Роговият слой е продукт от непрекъсната регенерация на клетките на кожата. роговият слой на повърхността на кожата е дебел, а кожата губи своя блясък, става сива, появяват се бръчки, акне и др. Цикълът на роговия слой е около един месец.

 За поддържане красотата на кожата е необходимо роговият слой да бъде отстраняван на всеки 28 дни.

 

 

 

 

 

Резултатите от теста са само за справка, а не диагностичен извод.

22. Човешки показатели

Име: georgi iovchev

Пол: Мъж

Възраст: 44

Фигура: Наднормено тегло (182cm,133kg)

Дата и час на теста: 2013-01-13 19:05

 

 

 

1.Общ анализ на тялото

 

Класификация на компонентите

Стойност

Телесна влага

Мускулен обем

Сухо телесно тегло

Тегло

(1)Вътреклетъчната течност (L)

42,5

 

(2)Извънклетъчната течност (L)

21,8

(6)Телесна влага=(1)+(2)=64,3

(3)Протеин (kg)

16,84

(7)Мускулен обем=(6)+(3)=81,1

(4)Неорганични вещества (kg)

8,25

(8)Сухо телесно тегло=(7)+(4)=89,3

(5)Органи, мазнини (kg)

43,7

 (9)Тегло=(8)+(5)=133

 

 

 

2.Анализ на мазнините

 

 

 

Свойство

Под норма

Норма

Над норма

 

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

80%

85%

90%

95%

100%

105%

110%

115%

120%

125%

 

1.Височина(cm)

182cm

 

 

 

 

Забележка:
Средната височината на възрастен мъж е 172cm, а на жените е 162cm.

Формула за определяне на височината спрямо родителите:
    Височина при мъжете = (височината на бащата + височината на майката) * 1.08 / 2 (cm)
    Височина при жените = (височината на бащата * 0.923 + височината на майката) / 2 (cm)

 

 

 

 

 

Свойство

Под норма

Норма

Над норма

 

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

60%

70%

80%

90%

100%

110%

120%

130%

140%

150%

 

2.Тегло(kg)

133kg

 

 

 

 

Забележка:
Начинът за изчисляване на телесното тегло в Световната здравна организация:

    Мъж: (височина(cm) - 80) * 70%
    Жена: (височина(cm) - 70) * 60%

 

 

 

 

 

Свойство

Под норма

Норма

Над норма

 

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

60%

70%

80%

90%

100%

110%

120%

130%

140%

150%

 

3.Мускулна маса

81,1kg

 

 

 

 

Забележка:
Мускулната маса е 35%-48% от теглото на човек. С увеличаване на мускулната маса се подобрява основния метаболизъм. Основен метаболизъм е енергия, за поддържане на основни функции като дишане, температура на тялото и кръвообращение. Когато мускулите нарастват, основният метаболизъм се повишава и мазнините изгарят.

 

 

 

 

 

 

 

Свойство

Под норма

Норма

Над норма

 

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

20%

40%

60%

80%

100%

120%

140%

160%

180%

200%

 

4.Мазнини в тялото

43,7kg

 

 

 

Забележка: Нормално съдържание на мазнини в здрав човек: Мъж 14%~20%, Жена 17%~24%.

 

 

 

 

 

Свойство

Под норма

Норма

Над норма

 

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

5%

8%

11%

14%

17%

20%

23%

26%

29%

30%

 

5.Процентно съдържание на мазнини в тялото

32,8%

 

 

 

Забележка:
Определя се от съотношението на телесни мазнини спрямо теглото.
Мъже - Нормално: 14~20%; Наднормено тегло: 20%-25%; Затлъстяване: > 25% ;
Жeните - Нормално: 17%~24%, Наднормено тегло: 25%-30%; Затлъстяване: > 30%.

 

 

 

 

 

 

 

Свойство

Под норма

Норма

Над норма

 

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

0.65

0.70

0.75

0.80

0.85

0.90

0.95

1.00

1.05

1.10

 

6.Съотношение на коремни мазнини

1

 

 

 

Забележка:
Съотношението на талията спрямо височината,(WHR)= W(cm) / H(cm).

WHR

Нормално

Мазнини в талията

Мазнините в бедрата

Мъж

<0.9

>1.0

<1.0

Жена

<0.8

>0.85

<0.85

 

 

 

 

3.Хранене

 

 

 

Хранене

 

Затлъстяло тяло (ODB)

186%

Индексът на телесна маса (BMI)

40,2 kg/m2

Основен метаболизъм (BMR)

2499 kcal

Телесна клетъчна маса (BCM)

59,44 kg

 

 

 

BMI - индекс на телесна маса:

 

Ниско тегло

Нормално

Наднормено тегло

Начална степен на затластяване

I-во ниво затлъстяване

II-ро ниво затлъстяване

III-то ниво

<18.5

18.5~22.9

>=23

23~24.9

25~29.9

>30

>=40

 

 

 

 

 

4.Обща оценка

 

Обща оценка

Тегло на мускулатурата

Под нормено тегло

Норма

Над нормено тегло

Ниска мускулатура

#

Средна мускулатура

Мускулест

Храни

Липса

Норма

Излишък

Протеини

#

Мазнини

#

Неорганична сол

#

Баланс

Норма-developed

Норма

В развитие

Горни крайници

#

Долни крайници

#

Симетрия

Уравносен

Неуравновесен

Горни крайници

#

Долни крайници

#

 

 

 

 

5.Контрол на теглото

 

Контрол на теглото

Желателно тегло

71,4 kg

 

 

 

Контрол на теглото

-61,6 kg

 

 

 

Контрол на мазнините

-61,6 kg

 

 

 

Контрол на мускулатурата

0 kg

 

 

 

 

 

 

1. Желателно тегло: Стандарт телесното тегло спрямо височината.

2. Контрол на теглото: Отрицателна стойност - означава, че теглото трябва да се намали. Попожителна стойност - трябва да се увеличи.

3. Контрол на мазнините: Отрицателна стойност - означава, че стойността им трябва да се намали (Аеробните упражнения, засилват метаболизма, изгарят допълнително мазнини и увеличават на мускулната маса). Положителна - означава, че стойността трябва да се увеличи.

4. Контрол на мускулатурата: Стандартно тегло на мускулите спрямо височина.

 

 

 

6.Оценка на тялото

 

 

 

Оценка на тялото:42,5

 

 

 

Нормиране: >=70 Добре,>=80 Много добре ,>=90 Отлично.

 

 

 


Copyright © 2014 - 2016      Изработка и дизайн на сайта: Димитър Войчев