ЛЕЧЕБНА  ХРАНА  ЗА  ДЪЛГОЛЕТИЕ  НА  ЧОВЕКА
СИРИУС-Д СЪСТАВ ДЕЙСТВИЕ ДОЗА БОЛЕСТИ ИСТОРИЯ ДОКУМЕНТИ СТАТИИ ЕНОАНТ
АМИНОКИСЕЛИНИ ИНТЕРВЮТА ОТЗИВИ ДОСТАВКА BIO SCANNER КОНТАКТ

З         Д         Р         А         В         Е  

      

ПРИБОР – високо  технологично уствойство  ,  което помага тялото да се прочиства с помощта на водната  деток -

сикация.Този природо съобразен лечебен апарат е предназначен за ползване - СПА  центрове , салони  за красота , при домашни условия , на работното място  ,  по време на отпуска .

ПРИНЦИП НА ДЕЙСТВИЕ -  освобождаване на  натрупаните в  организма  отрови  . Това  се  осъществява  във водна среда , в която се разтваря сол . Протича електролиза , образуват  се струи – положителни и отрицателни йони , който се движат  в тялото , взаимодействуват с отровните вещества  ,  неутрализират  ги  и ги  изхвърлят  от  тялото .  

Така клетките се връщат в здравото си състояние   –  изчистени от отрови   и  шлаки .

ЛЕЧЕБНИЯТ ПОЯС - бамбуковият инфра червен лечебен пояс активира регенерацията , подобрява доставката на кислород  и обмяната на веществата . Пояса загрява организма , повишава активността на клетките , намаля болки .

ВРЕМЕТРАЕНЕ НА ПРОЦЕДУРИТЕ  -  процедурите стандартно траят 30 минути .Във ваничката   с топлата вода се поставят ходилата . Чрез наличието в  тези  зони  на  4 0 0 0  пори  се извършва йонното пречистване  . След процедурата  изчистването  на  организма  продължава  още  ден  .

БРОИ  ПРОЦЕДУРИ извършват се последователно  до 15 процедури , през  един  ден  и  според възрастта

 УРЕДЪТ МОЖЕ ДА ПОДОБРИ СЪСТЯНИЕТО ВИ

         1.   Въстановява енергийния поток във всички части на тялото.

          2.   Активизира клетките.
          3.
  Стимулира метаболизма и имунната система.

          4.   Пречиства кръвта и предотвратява атеросклерозата.
         
5.   Намалява натоварването на черния дроб и подобрява работата му.
         
6.   Стимулира функциите на червата и стомаха.
         
7.   Освобождава от болката и ускорява зарастването на раните.
         
8.   Намалява нивото на киселините и свободните радикали.
       
  9.   Спомага при коремни неразположения.
        1
0.   Стимулира гръбнака ефективно като затваря циркулацията на

                енергията и спомага за релаксацията на гърба и кръста.
        1
1.   Облекчава артритните болки.
        1
2.   Облекчава главоболието и мигрената.
        1
3.   Намалява менструалните болки.
        1
4.   Повлиява благоприятно кожни проблеми.
        1
5.   Способства за пречистването от живак и тежки метали, олово.

 

                                                   ПРИБОРЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОЛЕЗЕН ЗА
            1.  Хора с отслабена имунна система.
        
2.  Хора с условия на труд и живот, предполагащи въздействия на химикали, реактиви, метали
        
3.  Хора с наднормено тегло и такива спазвали нездравословни диети.
        
4.  Хора с проблеми в потентността.
        
5.  Хора с високо кръвно налягане.
        
6.  Пушачи и хора, ползващи постоянно алкохол в нездравословни дози.
        
7.  Хора със  състарена преждевременно кожа , с високо ниво на холестерол в кръвта.

 

        КОНТАКТ0 878  822 054 , 0 988 830 351 - КРЪСТЕВ - ПРОЦЕДУРИ  и  ПРОДАЖБА  на  УРЕДИ

   ЙОНЕН ДЕТОКСИКАТОР

Йонният детоксикатор е високотехнологично устройствo, което с помощта на йонна детоксикираща баня на стъпалата, помага на тялото да се освободи от токсините и натрупаните в него шлаки. Същевременно детоксикаторът стимулира и запазва равновесието на биоенергията на вашето тялото, дава му жизненост и енергия. Това e една ефективна възможност за запазване на вашето здраве и подобряване на физическото ви състояние! Лесно за използване.

Апаратът е с двойна функция – баня за крака и колан с инфрачервени вълни. Tри степени на мощност; LCD екран. Работи на стандартна мощност 220 и 110 v. Комплектът включва всичко необходимо за детоксикираща баня, с изключение на легенче за вода.

        Допълнителни елементи към уреда:

· Колан от бамбук и въглен с дълги инфрачервени лъчи за дълбочинна терапия;

· Гривна за обратно отчитане;

· Електрод за йонизиране на водата с двойна спирала (живот до сто 15-минутни процедури);

· Ръководство за употреба;

· Алуминиево куфарче.

Oтрицателните йони освежават

В природата йоните се произвеждат в изобилие всеки път, когато във въздуха се пренася енергия. Например от светкавиците и гръмотевиците, от триенето, което се получава при вятър и дъжд, от разбиването на водния поток на капчици при водопадите и морската пяна и т.н. Непосредствено след буря въздухът е чист и освежен, тъй като се изпълва с отрицателни йони. Места, които ние намираме за ободряващи, като например планините, в близост до водопади, край морето и т.н., са с висока концентрация на отрицателни йони и вашето тяло абсорбира милиони от тези негативно заредени йони, които алкализират кръвта и тъканите. Това е причината да се чувстваме добре.

Йонът е електрично зареден атом, получил или изгубил електрон, който от своя страна образува магнитно поле и дава възможност за привличане или неутрализиране на противоположно заредени частици. Тези неутрализирани частици се отделят от организма чрез процес, наречен осмоза. Осмозата е научен термин, който се използва, за да опише процеса на движение на частиците през клетъчната мембрана от областите с ниска концентрация към областите с висока концентрация. В нашия случай областта с висока концентрация представлява йонното поле, което се образува от електрода, потопен във вода, когато апаратът е включен. По този начин металите в електрода, заедно с водата и солта, образуват позитивно и негативно заредени йони и разделят кислорода от водорода във водата.

Как работи Йонният Детоксикатор?

Йонният детоксикатор създава високо йонизирана среда. Потапяте краката си във водата, включвате апарата и след няколко секунди милиони йони нахлуват в тялото ви и започват да неутрализират токсините и отпадните вещества. Различните частици мазнини и слуз, които остават във водата след процедурата са отпадните вещества, които са се отделили от тялото само в рамките на 20-30 минути. Тази детоксикираща водна баня на стъпалата пречиства и същевременно стимулира и запазва равновесието на биоенергията (енергията на живота, която се съдържа във всички телесни течности). Тази енергия е под формата на електромагнитна сила, която клетките използват и която се натрупва в нашето тяло. Китайската медицина нарича тази енергия “чи”. Това комплексно енергийно поле поддържа и пренасочва телесната енергия и същевременно повишава нивото на кислорода.

Според рефлексологията, всяко стъпало е канал през който тялото се опитва да се пречисти от отрови и други вещества, които се натрупват в различни части на тялото. По време на водната баня стъпалата всъщност са подложени на пречистващ процес, тъй като водата взаимодейства с електрическия ток и структурата на магнитното поле. Тази пречистваща процедура осигурява правилната честота, която е необходима на клетките, за да се върнат в здравото си състояние и да изхвърлят отровите, които са се натрупвали в тях през годините. Тази терапевтична процедура на детоксикация усилва ефекта на другите терапии.

 

Лечебни свойства

Човешкото тяло е електрично заредено, защото нашите клетки са електрично заредени. Смущенията и заболяванията на тялото предизвикват вибрации с честота, която не съответства с тази на здравите клетки, като нарушават естественото трептене на клетката и нейния поляритет. Това разминаване предизвиква дисбаланс и хаос във всяка заразена клетка. Когато клетките се намират в състояние на дисбаланс, те не могат да участват в онези функции на тялото, които са необходими за оздравителния процес, и следователно не са в състояние да отделят тежките метали, паразитите и другите токсични вещества. Когато клетките са изцяло електрично заредени, те съдържат повече кислород и са в състояние да запазват електричното равновесие, което води до усещане за здраве и виталност и помага на тялото да се справя със заболяванията само. Изследванията показаха, че Детоксикаторът чувствително увеличава нивото на кислород в клетките. Йонната баня пречиства всички жизнено важни органи, което води до облекчаване на симптомите при климактериум, менструални болки, полови проблеми, кожни проблеми, акне, суха кожа, проблеми със съня, нервност, стрес, зъбобол, суха вагина, бръчки по кожата и гъбични заболявания. Вътрешното пречистване на организма води до по-бързо възстановяване от заболявания и по-лесно заздравяване на травми.

Тъй като всеки човек абсорбира енергия по различен начин, реакцията на водата ще е различна. Помнете - по-добро здраве – по-голяма способност за усвояване на енергия, по-лошо здраве – по-слаба енергия. Водата реагира на този фактор. Не забравяйте, че водата търси енергия и за себе си. Тя желае енергията точно толкова, колкото и вие самите. Това означава, че енергията, която водата образува, трябва да се раздели между вас и нея. Ако сте в добро здравословно състояние, ще получите доста голяма част от енергията. Ако се намирате в недобро здравословно състояние, ще получите само толкова енергия, колкото тялото ви може да поеме, а останалата енергия ще остане във водата, която ще използва енергията за да отдели утайките и да се пречисти. По тази причина, след терапия с Детоксикатора на хора в лошо здравословно състояние, водата има тъмно кафяв цвят, но след редовни процедури, водата има все по-светъл цвят. От друга страна, ако използвате Детоксикатора върху здрав човек, възможно е водата да придобие много светло кафяв цвят, тъй като здравият човек поема голяма част от енергията, която се генерира във водата. В крайна сметка всичко зависи от равновесието между водата и човека, вземайки предвид количеството енергия, която той може да поеме, и количеството енергия, необходимо на водата, за да се пречисти от всички замърсители. Разбира се това е едно твърде опростено обяснение на процеса на пренасяне на енергията.

Друг показател, който се променя след процедура с Детоксикатора, е цвета на урината. Телесните функции се активизират, което предизвиква потъмняване на урината. Подобна промяна в цвета може да се види след обилно хранене, когато организмът преработва веществата от храната. След процедура с Детоксикатора поетата енергия активира отпадните вещества или токсини и тяхното отделяне се вижда и в урината.

КОЛКО ЧЕСТО СЕ ПРАВЯТ ПРОЦЕДУРИ?

Производителят препоръчва процедури с честота от един до два пъти седмично. Пълният цикъл на детоксикация на тялото е 15 процедури. За хора, които страдат от някаква болест, процедурите трябва да са по-нарядко. Това е така тъй като след процедура с апарата, тялото на болния преминава в “оздравителна” фаза и в следствие на това може да е изморен и сънлив. Положителният ефект започва да се чувства едва след няколко дни. Необходимо е известно време, за да се възстанови тялото напълно, като през този период не бива да се правят процедури. Не правете процедури с Детоксикатора докато тялото не се е възстановило напълно.

При възрастните хора, кръвта прави един пълен кръг в тялото в рамките на 20 минути. Следователно, при употреба на апарата за по-малко от двадесет минути, макар и да не ви навреди, няма да почувствате някаква значителна промяна. Кръвообращението при децата е по-бързо и за това за тях препоръчваме по-кратки процедури. Препоръчително е възрастните да използват апарата за поне 30 минути при всяка процедура, докато при децата процедурата трябва да е 15 минути. Не се препоръчва използването на уреда с деца под петгодишна възраст.

До петдесетгодишна възраст се препоръчват последователни процедури на 2-3 дни в рамките на 28 дни (14 процедури). След това се прави прекъсване от две седмици и се продължава с по една процедура на седмица. Над петдесетгодишна възраст се препоръчват последователни процедури на 3-4 дни в рамките на 45 дни (15 процедури), след което се почива две седмици и се продължава с детоксикация веднъж седмично.

 

     Частичен списък на показанията

· Вътрешно пречистване на целия организъм

· Повишаване на енергията и намаляване на стреса

· Добро състояние и равновесие на цялото тяло

· Подобряване на паметта и съня

· Подобряване на потентността

· Чувствително облекчаване на болките

· При бръчки, акне и други кожни проблеми

· Подсилване на имунната система, работата на черния дроб и бъбреците

· Подобряване на общата обмяна на веществата и метаболизма

· Пречистване от живак и тежки метали

Апаратът може да се използва в комбинация с пречистващи диети.

Цветове и частици във водата

Когато използвате Детоксикатора, във водата се появяват различни цветове и частици. Те са продукт от реакцията между токсичните вещества, частиците и солта, която сме прибавили, и металите в електрода, както и киселинната или алкална среда на човека, чието тяло е потопено във водата. Тестовете показаха също, че шлаките, отделени от човешкото тяло посредством детоксикиращата терапия от веществата е обусловено от географската област. Основният цвят на йонизираната вода се определя от химическите вещества, използвани от местната водна компания, както и замърсителите, характерни за съответния регион. Това е причината в някои части на страната да се наблюдават повече оплаквания от артрит отколкото в други, докато хората от други области имат повече проблеми с бъбреците и пикочния мехур.

По-долу е показано значението на всеки цвят, установено с тестове чрез електроакупунктура.

Жълто-зелен    Детоксикация на бъбреците, пикочния мехур, уретрата, простатната жлеза   

Оранжев           Детоксикация на ставите                                                      

Кафяв               Детоксикация на черния дроб, пречистване от цигари и клетъчни остатъци  
Тъмнозелен      Детоксикация на жлъчката                                                                         
Бяла пяна         Лимфна система                                                                                           
Бели частици   Най-вероятно квасни гъбички                                                                   
Черни частици            Тежки метали                                                                                               

Червени частици         Кръвни съсиреци                                                                                         

Черен                          Детоксикация на черния дроб                                                                                            

        Хора, които не бива да използват уреда

Детоксикаторът е безопасен за повечето хора. Въпреки това той не бива да се използва от хора с епилепсия, хемофилия, хора, използващи апарати за сърце, хора с присадени органи или такива, които приемат препарати за разреждане на кръвта. Йонна терапия не бива да се прилага и на деца под петгодишна възраст, както и на бременни, кърмачки и хора с открити рани на стъпалат.

 

ДOБРОTO  ЗДРАВЕ  ЗАПОЧВА  С  ДЕТОКСИКАЦИЯ

 

Костадин Кръстев  - 0878 822 054 , kktplovdiv@abv.bg

 

Модерната цивилизация ни дава възможност да преживеем живота си, възползвайки се от всички постижения на съвременната наука и култура. В същото време обаче не е в състояние да ни избави от хилядите болести които са следствие от модерния бит.

 

 

          Какво   е   здравето  ?   Здравето   е   добрият   начин   на   живот.

 

·  Рационално хранене

·  Достатъчно движение

·  Редовен живот

·  Психологически баланс

·  Енергична грижа за здравето

 

 

   Здравето е вид отговорност. Здравето принадлежи на Вас, на семейството.

 

     Известния американски доктор Г. Б. Хенри, който се занимава с лечение чрез хранителен режим, след 55 годишен опит, стига до заключението че всяка болест е причинена от токсини, които унищожават тъканите. Здравето започва от клетката! Тя е основната единица на живота. В човешкото тяло има около шест трилиона клетки. Теорията на Мечников за хроничното отравяне, наградена с Нобелова награда за медицина показва, че натрупването на различни токсини вътре в тялото причинява хронично отравяне, което е първопричината, за страдания на хората от различни болести и за преждевременното остаряване. При дишането, както и с храната човек приема от външния свят повече от 37 вида различни токсини, а в процеса на нормалния метаболизъм от тялото се изхвърлят до 22 вида. В комбинация със забързания живот, нередовното хранене, стреса, запека и др. нещата се влошават допълнително. В зависимост от физическото състояние и възрастта нивото на токсини е различно. Средно при възрастен човек се натрупват около 3-3,5 кг. във всичките органи, кръв, лимфа, кожа и всяка една клетка.

 


           Първоначалните признаци на токсините върху човешкото тяло:

 

• Довеждат до отслабване на имунната система, натрупване на нервно напрежение, чести настинки, замаяност, уморяемост, сърцебиене, нощно изпотяване, безсъние, отслабване на паметта, студени крайници.


       Дейстивето на токсините може да е включително и карцерогенно.

 

Съвременната медицина показва, че ракът често е причинен от натруването на рако-причиняващи токсини в тялото. 70% от туморите са причинени от фактори, свързани с околната среда, сред които 90% са свързани с химичния и състав.
• Токсините провокират алергични реакции.
• Токсините влияят върху ензимите в човешкото тяло, кожата изгубва своята еластичност, появяват се бръчки и пъпки.
• Повишава се крехкостта на капилярите, кръвоносните съдове стават лесно разкъсваеми, което може да доведе до сърдечно-съдови болести.
• Увеличава се натоварването във вътрешните органи, което води до органна недостатъчност.
• Когато токсините в тялото достигнат определено количество, се намалява имунитета, засилва се умората, могат да е появят ендокринни смущения, променя се кръвното налягане, нивото на глюкоза, липидите. Всичко това в един момент може да доведе до множество застрашаващи живота болести, които да се развият до тежки случаи.

 


       Как  разбираме , че  има  токсини  в  тялото  ни ?

 

Чревните токсини идват от констипацията /запек/. Натрупването и абсорбирането им от чревния тракт води до подут корем, газове, лош дъх, петна, безсъние, психическо изтощение и други оплаквания. Токсините пречат на клетъчните мембрани и влияят на отварянето и затварянето на техните пори. Това се отразява на имунитета и прави хората по-склонни към настинка или други болести, кожата посивява, има нездрав вид с тъмни петна. Токсините затрудяват двужението на кръвта , тя става неспособна да поддържа крайниците топли. Това се отразява и на глюкозата, липидите и холестерола в стените на кръвоносните съдове, може да доведе до артеросклероза, високо кръвно налягане, болки в тялото, ревматизъм и т.н. Тези симтоми са индикатор за прекомерно натравяне, както и вероятност за болестен процес.

 


 Може ли да се освободим и предпазим от инвазията на токсините в тялото ни?

 

Сега вече има революционно устройство, с което можете да се погрижите за здравето на цялото си семейство. Уредът за йонно пречистване комбинира научната концепция за водните и йонните канали на клетъчните мембрани, с разбирането за енергийните меридиани в човешкото тяло според древната китайска медицина и авангардната електронна технология. Той превръща обикновената вода в йонизирана такава, която през кожните пори изнася излишните токсини, както и увредените клетки, натрупани в тялото от много време. Чрез своебразната „водна баня” на стъпалата, насладата от СПА е лесно постижима. Целият процес на пречистване от токсините е безопасен, удобен, бърз, ефективен и видим. Ефектът настъпва в рамките на следващите няколко часа и се засилва с използването на тази авангардна технология.

 

МАЛКО НАУКА. НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА ХИМИЯ 2003 - 8 October 2003

 

Всяка жива материя се състои от клетки. В човешкия организъм те са колкото звездите в галактиката, около сто хиляди милиона. Различните клетки - примерно мускулните, бъбречните и нервните клетки - действат заедно в една единна сложна система. Чрез пионерските открития и теорията за водните и йонни канали , носителите на Нобеловата награда за химия за 2003 Питър Агре и Родерик МакКинон, са допринесли за фундаменталното разбиране по отношение на функционирането на клетките. Пред учените се разкрива фантастичния свят на молекулярните машини: канали, бариери и клапи - елементи необходими на клетките за тяхното функциониране.

 

Откритията на двамата учени изясняват как солта (йоните) и водата се транспортират навън и навътре в клетките на тялото. Те дават наглед за това, как например бъбреците възстановяват вода от първичната урина и как електрическите сигнали на нервните ни клетки се генерират и разпространяват. Това е изключително важно за изследването на много болести, свързани с бъбреците, сърцето, мускулите и нервната система.

 

За поддържане дори само на налягането в клетките е необходимо водата да може да преминава през клетъчните стени. Външният вид и функциите на “порите” на мембраната на клетката, през които водните молекули преминават, остават за дълго един от класическите нерешени проблеми на биохимията. Това е така до 1990 когато Питър Агре открива първия воден канал. Той ги нарича аквапорини.

 

Водните молекули не са единствените единици преминаващи навътре и навън от клетката. За да могат стотиците хиляди милиони клетки да функционират като нещо повече от биологична маса е необходимо да съществува координация, „комуникация” между тях. Сигналите изпращани в и между клетките се състоят от йони. Например сигналите в мозъка ни включват такива химични реакции. По веригата от нервни клетки, чрез взаимодействието между химически сигнали и йонни потоци, информацията се предава от клетка на клетка като при щафета.

 

През 1998 Родерик МакКинон успява за първи път да покаже какво представляват йонните канали в клетъчната мембрана – постижение, което заедно с това на Агре за водните канали (аквапорините), разкрива съвсем нови области пред биохимията и биологията.

 

Откритията на Агре и МакКинон имат огромно значение и за медицината. Голям брой заболявания се дължат на лошото функциониране на водните и йонните канали в човешкото тяло. Знанието за това как изглеждат и как действат водните и йонни канали – отваря нови възможности за разработването на по-ефективни лекарства

 

Костадин Кръстев  - 0878 822 054 , kktplovdiv@abv.bg

 

 

ДРЕВНАТА  КИТАЙСКА  МЕДИЦИНА  И  СЪВРЕМЕННАТА  НАУКА

 

“Пътят, по който човек е създаден; пътят, по който идват болестите; пътят, по който човек оздравява; пътят, по който болестите се развиват; теоретичната и лечебната основа на всичко е в Дванадесетте меридиана. От меридианите зависят животът и смъртта. Чрез меридианите може да се лекува болестта.”
Ней-Дзин

  Какво представляват енергийните канали, наричани от традиционната китайска медицина -  енергийни меридиани?

Според древната китайска медицина - меридианите (енергийните канали) са сложна мрежа от разклонения, разположени симетрично, под кожата или дълбоко в тялото. Местата, където меридианите стигат повърхността на кожата, са т.нар. биологично активни (енергийни, акупресурни, акупунктурни) точки. Освен 12-те основни меридиана има 8 допълнителни, наречени животоспасяващи, които осигуряват правилното протичане на енергията в случай на невъзможност някой от основните меридиани да функционира нормално. Някои разклонения от различни меридиани се пресичат в една точка и чрез нейната стимулация може да бъде повлияно на протичането на енергията през повече от един меридиан. Според съвременната наука - във всички клетки и във всички биохомични процеси в живия организъм участва изобилие от движещи се електрони и йони – това е един от настроящите феномени на биологията. В процеса на метаболизма всички органи генерират биологично електричество като мускулно, сърдечно и мозъчно електричество с различен волтаж, например волтажът на сърдечното електричество е 90mV, а на мозъчното – 60mV. Тъй като тялото е проводник, то биоелектричеството тече с определена посока като река - като една цалостна канална система, която обхваща тяло.
  Каналът и патологията.

С годините в човешкото тяло, се натрупват огромни количества токсини, причиняват се щети на самите клетки, мембранният потенциал на клетъчната мембрана се променя и тя постепенно губи все повече и повече способността си за естественото изхвърляне на токсините. Токсините се натрупват в нея, това намалява съпротивлението по пътя на биотоковете и те излизат от нормалните стойности. Натрупването на токсини в клетките и невъзможността за нормална циркулация на биоенергията неизбежно води до поява на болестите, като се намаляват естествените съпротивителни сили на организма, появяват се т.н. от източната медицина симптоми на полу-здраве (преходното състояние между здраве и болест, характеризиращо се с лесна уморяемост, сънливост, често главоболие, невъзможност за възстановяване след почивка, липса на тонус и енергия, стрес, избухливост, нарушение на съня и др.)
   Енергийните канали и заболяванията.

В зависимост от степента на заболяването, протичането и силата на биоенергията са нарушени, което се отразява на клетъчния метаболизъм. Това може да доведе до паталогични изменеия на клетките и на тяхното функциониране. Според древната източна медицина това води и до промяна на цвета и усещанията в зоните на акопунктурните точки (точките на пресичане на два и повече енергийни меридиана). Опитният източен диагностик по тях може да направи диагноза на заболяванията.

 

 

 

Костадин Кръстев  - 0878 822 054 , kktplovdiv@abv.bg

 

КАК РАБОТИ УРЕДЪТ ЗА ЙОННО ПРЕЧИСТВАНЕ

  Уредът за йонно пречистване е последно поколение уред, съчетаващ в себе си най - авангардните познания за йонните и вод  ните канали (порините), с ултрасъвременните нанотехнологии и източното учение за меридианите. Уредът е предназначен за прочистване на организма от токсини и шлака, а самият процес се осъществява чрез йонно пречистване на клетъчно ниво. Очевидно е, че изхвърлянето на токсините от организма води до по-бързо възстановяване от заболявания, повишаване на метаболизма, подобряване на активността на мозъка; едновременно с това се подобрява качеството на съня; организмът се освобождава от нервно напрежение, намалява холестеролът в кръвта, намаляват се съществуващите плаки в кръвоносните съдове, нормализира се кръвното налягане, пречистват се основните органи през които организма освобождава излишните вещества – черен дроб, бял дроб, бъбреци; пречиства се костната система и тъканите; извличат се отровите и тежките метали    от организма и се подпомага процеса на стопяване на излишните мазнини.

След няколко процедури хората се чувстват по-добре физически и психически, а още след първата са в състояние да оценят разликата в състоянието на организма си.

Заедно с уреда в комплекта се предлагат и бамбуков колан – излъчващ дълги инфрачервени лъчи и пособия за физиотерапевтичен масаж – лепенки за масаж и масажни чехли.

Инфрачервеният колан излъчва полезните дълги инфрачервени лъчи, които затоплят организма, намаляват болките и напрежението в мускулите и ставите, премахват спазмите, активизират кръвообращението и обмяната на веществата и др. Вече е доказано влиянието на същия за подмладяването на клетките и тяхната биологична регенерация.

Пособията за физиотерапевтичен масаж могат да се използват и самостоятелно, а така също и да са в помощ на специалисти по акупресура.

Приборът е подходящ както за самостоятелна употреба в домашни условия, така и за професионалисти в спа и бюти салони.


  Работа на уреда за йонно пречистване.

Тялото е съставено от единични клетки. Клетката се състои от клетъчна мембрана, цитоплазма и ядро. Мембраната е важният канал, чрез който субстанциите отвън и отвътре могат да преминават свободно. Тя гарантира балансираната среда в клетката. Kогато потенциалът на клетъчната мембрана е между 70-90mV, клетките могат да обменят много добре материал и да се освобождават от токсините напълно. С годините в човешкото тяло, се натрупват огромни количества токсини, причиняват се щети на самите клетки, мембранният потенциал на клетъчната мембрана се променя и тя постепенно губи все повече и повече способността си за естественото изхвърляне на токсините. Човешкото тяло притежава проводимост.

Детоксикиращият елемент на прибора (условно наречен от нас електрод), потопен в съда с вода със сол, ходилата, ръката на която се поставя специалната гривна - всичко това става една електрическа верига, която създава условия за йонизиране на водните молекули и образуване на електрическо поле във водата. Ходилата се обграждат от йонизираната вода и създаденото електрическо поле ефективно стимулира Na +/K + помпа на клетъчната мембрана. По този начин се поддържа потенциала на клетъчната мембрана в рамките на нормалния (естествен) за нея, което от своя страна възстановява и подобрява нейните детоксикиращите свойства. Отварят се йонните канали на клетките.

 Фиг. 1 Отварят се мембанните канали за достъп

 

 

 

 

Костадин Кръстев  - 0878 822 054 , kktplovdiv@abv.bg

 

    Апаратът, йонизираната вода и човешкото тяло стават една затворена проводима верига, по която цирулира енергия с потенциала на нормалната био енергия. Токсините, натрупани в клетките, електрически натоварени и повлияни от потенциала във водата чрез процеса на осмоза се отделят във водата през всичките 20,000 пори по нашите стъпала

 Фиг. 2 Токсините в клетките се изхвърлят навън

 

    Водата се оцветява от йонната реакция – и детоксикацията става видима. Резултатът може да бъде проверен и с кръвен тест преди и след процедурата, както и с тест на урината. При детоксикацията се отделят вредните за организма отрови, химикали, отпадни вещества и др. Така с помощта на водната детоксикация, без използване на медикаменти и стресиращи диети, се стимулира тялото да се пречисти само. Употребата му е лесна и не изисква специална подготовка. Водната баня на краката заедно с детоксикацията повишават като резултат и енергията на организма (психическа и физическа), виталността и защитните сили.

Често работата на детоксикатора бива сравнявана с ефекта от продължителна разходка с боси крака по плажната ивица, или на брега на течаща река, на разходка в гъста борова гора. Причината е че на тези места има високо съдържание на отрицателни йони, които действат пречистващо.

Според рефлексологията, всяко стъпало е канал през който тялото се опитва да се пречисти от отрови и други вещества, които се натрупват в различни части на вашето тяло. По време на водната баня стъпалата са подложени на пречистващ процес, тъй като водата взаимодейства с електрическия ток и структурата на магнитното поле. Тази пречистваща процедура осигурява правилната честота, която е необходима на клетките, за да се върнат в здравото си състояние и да изхвърлят отровите, които са се натрупвали в тях през годините. Терапевтичната процедура на детоксикация усилва ефекта на другите терапии.

След щателни проучвания за повече от 3 години в американски лаборатории и след наблюдението на над 30 000 души може да се обобщи, че уредът за йонно пречистване няма никакви странични ефекти върху тялото. Тъй като принципът му е да използва чиста вода и физиологичния метод на детоксикация - целият процес е безопасен, удобен, ефективен, бърз, видим, измерим и без други странични ефекти.

 

 

 

ПОЛЗИТЕ  ОТ  ПРЕЧИСТВАНЕТО

• При детоксикация се изчистват токсини от черния дроб, жлъчния мехур и жлъчните пътища, изхвърлят се камъни от жлъчката, билирубинови камъни, холестерол и др.
• Премахват се различни соли от ставите - до 0,3 кг; изчистват се редица други замърсители (постъпили чрез питейната вода, храна и въздуха - хлор, нитрати и т.н.) около1,2 кг. При различните хора се освобождават от три до пет килограма токсини.
• Укрепване на имунната система и възстановяване на нейните естествени защитни и пречистващи функции.
• Подобряване на обмяната на веществата и кръвообращението, обновяване на енергийния баланс на клетките и на цялото тяло; Енергезира се и се освежава организма.
• Пречистване и освежаване на кръвта и подобряване на нейните функции.
• Регулиране на ендокринната система, баланс на кръвната захар, регулиране на нивото на холестерол в кръвта.
• Намаляване на теглото, подобряване на кожата и жизнения тонус на организма.
• Помага за неутрализирането на вируси, бактерии, гъбички.
• Облекчава главоболието.
• Спомага отделянето на тежки метали от тялото.
• Ускорява оздравителния процес при болести и наранявания.

 

 

Костадин Кръстев  - 0878 822 054 , kktplovdiv@abv.bg

 

 

 

КАНАЛИТЕ  ОТ  МОЛЕКУЛИ  И  КЛЕТЪЧНАТА  СТЕНА

   За поддържане дори само на налягането в клетките е необходимо да бъде възможно преминаването на водата през клетъчните стени. Чисто теоретична информация за това съществува отдавна. Външният вид и функциите на тези „пори” на клетката, остават за дълго един от класическите нерешени проблеми на биохимията. Това е така до 1990 когато Питър Агре открива първия воден канал, който както и всичко друго в живата клетка, също бил протеин.

Водните молекули не са само единици преминаващи на вътре и навън от клетката. За да могат стотиците хиляди милиони клетки да функционират като нещо повече от биологична маса е необходимо да съществува координация, „комуникация” между тях. Сигналите изпращани в и между клетките се състоят от йони или малки молекули. Това стартира каскади от химични реакции които съкращават мускулите, за могат примерно очите ни да се овлажняват – т.е. целият контрол на нашите телесни функции.

Сигналите в мозъка ни също включват такива химични реакции. По веригата от нервни клетки, чрез взаимодействието между химически сигнали и йонни потоци, информацията се предава от клетка на клетка като палката в щафетата. Тези водни канали са известни още и с името аквапорини.

 

 

   През 1998 Родерик МакКинон успява за първи път да покаже какво представляват йонните канали на атомно ниво – постижение, което заедно с това на Агре за водните канали (аквапорините), разкрива съвсем нови области пред биохимията и биологията.

Откритията на Агре и МакКинон са с голямо значение и за медицината. Голям брой заболявания се дължат на лошото функциониране на водните и йонни канали в човешкото тяло. Знанието за това как изглеждат и как действат водните и йонни канали – отваря нови възможности за разработването на по-ефективни лекарства.
Аквапорините се използват включително и в съвременната козметика като канали по които се снабдява кожата с активни вещества и се хидратира.

 

Фиг 1.

Разделителната стена (клетъчната мембрана) между клетката и външния за нея свят – отделящ я включително и от други клетки - далеч не е една непроницаем черупка. Напротив, тя е „перфорирана” с различни канали. Много от тях са специално адаптирани към конкретен вид йон или молекула и не позволяват друг вид да премине. На картинката от ляво е показан воден канал а на тази отдясно йонен канал

 

 

 

 

ВОДНИ КАНАЛИ

Още в средата на XIX век е било ясно, че трябва да има пори в мембраната на клетката, които да позволяват да се движи потока от вода и соли. В средата на 1950 години е станало ясно, че водата се придвижва бързо в и извън клетката през пори, които пропускат само водни молекули. През следващите 30 години процесът е изучаван в детайли и се е стигнало до заключението, че трябва да има някакъв вид селективен филтър, който не позволява на йони да преминат през мембраната на клетката, докато неутралните водни молекули преминават свободно. През един единствен канал за една секунда преминават хиляди милиони водни молекули. Въпреки, че това се е знаело, до 1992 година никой не е бил в състояние да обясни как изглежда реално този молекулярен механизъм, т.е. да се идентифицира кой протеин или протеини формират реалния канал.

В средата на 1980 г. Питър Агре изследва различни мембранни протеини на червени кръвни телца. Един от тях той намира също и в бъбреците. След като определя пептидната последователност и съответната ДНК последователност, той осъзнава че това трябва да е протеина, който много преди него са виждали – клетъчния воден канал.

 

 

Костадин Кръстев  - 0878 822 054 , kktplovdiv@abv.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фиг 2.
Експерименът на Питър Агре с клетки съдържащи и не съдържащи аквапорин. Аквапоринът е необходим, за да направи клетката пропусклива за водата вследствие на преминаването и, се регистрира издуване.

 

Какво е осмоза?

Течното налягане в клетките на растенията и животните се поддържа именно чрез осмозата. При нейния процес, малки молекули (като водните) преминават през полу-пропусклива мембрана. Ако мембраната не пропусне макромолекули или соли които са в по-висока концентрация от едната и страна, то малките молекули (водата) ще преминат в тази страна, опитвайки се да „разредят” субстанциите които не могат да преминат през мембраната. Осмотичното налягане става по този начин причина клетките да са често издути и твърди, като в дръжката на цветето например.

Питър Агре също е знаел, че йоните на живака както и всички тежки метали възпрепятстват клетките за поемат и да освобождават вода, и опитно показва че такова поведение имат живачните йони и спрямо клетките с открития от него протеин. Това му дава допълнителна увереност, че е намерил търсения протеин. Кръщава го „аквапорин”.

 

Как работи водния канал? форма и функция

 

През 2000, Агре и колегите му, представят първите картинки на 3 -дименсионна структура на аквапорините. С тази информация е възможно да се проследи в детайли как работят водните канали. Как така те пропускат само водни молекули, но не пропускат йони или други молекули? Мембраните, например, не позволяват на протоните (елементарни частици с положителен електричен заряд) да преминат. Това е много съществен факт, тъй като разликата в концентрацията на протони вътре и извън клетката е основа за клетъчната система за съхранение на енергията.

Избирателността е основна характеристика на канала. Водните молекули се провират през тесния канал ориентирайки се според локалното електрическо поле, образувано от атомите на каналната стена. Протоните (или по-скоро оксониевите йони H3O+) биват спирани по пътя и отхвърляни заради техния положителен заряд

 

Фиг 3.

Преминаване на водните молекули през аквапорини AQP1. Заради положителния поляритет в средата на канала, положително натоварените йони, като H3O+, биват отклонявани. Това предотвратява изтичането на положителен заряд през канала.

 

 

Медицинско значение на водните канали.

 

През последните 10 години водните канали са обект на задълбочени изследвания. Аквапорините се оказват едно голямо семейство. Такива има в бактериите, растенията и животните. До сега само в човешкото тяло са открити поне 11 различни варианти аквапорини. Функцията на тези протеини се изучава задълбочено с фокус върху тяхната роля за физиологичните процеси. В човека водните канали играят важна роля, особено в работата на бъбреците.

 

 

 

БЪБРЕЦИТЕ - ЕДНО ИНЖЕНЕРНО ЧУДО НА ИЗОБРЕТАТЕЛНАТА ПРИРОДА

Нашите бъбреци са два невероятни органа, които ни служат по най-различни начини. Те регулират нивото на кръвното ни налягане и участват в производството на витамин D. Но най-важната им жизнена функция е да изхвърлят отровните отпадъци от тялото и запазват всички ценни съставки и белтъци на кръвта. Здравите бъбреци изпълняват тази важна пречистваща дейност, като използват милиони на брой филтърчета, наречени гломерули. Всеки отделен гломерул е микроскопично кълбенце от капиляри (тънки кръвоносни съдчета), през които кръвта се филтрира с невероятно висока избирателност за вода, йони и други малки молекули. Тази фантастична избирателност се постига благодарение на вътрешната пореста обвивка, с която са покрити капилярите, наречена базална мембрана.

Всяка минута през човешките бъбреци минават около 1.3 литра кръв, а всеки ден - около 180 литра. Цялата тази течност се реабсорбира чрез серия от изкусни механизми така, че за 1 ден едва 1 – 1,5 л. урина се изхвърля навън. От гломерулите първичната урина преминава към спираловидна тръба, където около 70% от водата в нея се реабсорбира обратно чрез аквапорина AQP1. В края на тръбата, други 10% от водата се реабсорбира чрез подобен авкапорин, AQP2. По същия начин се абсорбират и натриеви, калиеви и хлорни йони. Антидиуретичният хормон (вазопресин) стимулира транспортирането на AQP2 до клетъчните мембрани на клетките от стените на тръбата и така увеличава реабсорбцията на вода от урината.

Агре изследва хипотезата си в прост експеримент (фиг.2) където той сравнява клетки които съдържат въпросния протеин и такива които не го съдържат. Когато клетките биват поставени във воден разтвор, тези които притежават въпросния протеин абсорбират водата от разтвора чрез осмоза и се издуват, докато другите клетки които нямат този протеин не се повлияват изобщо. Агре провежда изследвания и с изкуствени клетки липозоми, които са нещо като сапунен мехур, заобиколен от вода и изпълнен с вода. Липозомите стават пропускливи за вода, ако в мембраната на клетките им се постави от този протеин.

ЙОННИТЕ КАНАЛИ

  Клетъчни сигнали със сол! Първият физик-химик, германецът Вилхелм Оствал (Нобелова награда по химия за 1909), предполага още през 1890 че електрическите сигнали измерени в живата тъкан могат да се причинени от движещите се навътре и навън през клетъчните мембрани йони. Тази електро-химична идея бързо добива популярност. Идеята за съществуването на нещо като тесни йонни канали се появява за първи път през 1920г. Двама британски учени Алан Ходкин и Андрю Хъксли правят важен пробив в това направление в началото на 1950 г. за която получават Нобелова награда за физиология и медицина през 1963г. Те показват как йон транспортира през мембраната на нервна клетка сигнал, който се предава от нервна клетка към нервна клетка, като щафетна палка. В основата на тези реакции участват основно натриеви и калиеви йони Na+ и K+.

Така преди около 50 години вече е имало добре развито знание за централните функции на йонните канали. Те също трябва да имат избирателност – да пропускат само един вид йони, а други да отблъскват. Същото така, трябва да е възможно за този канал да се „отваря” и „затваря” и понякога да провежда йонните само в едната посока. Как в действителност този молекулен механизъм действа дълго време е било забулено в мистерия.

 

Избирателност на йонния канал

 

През 1970 се знае, че йонните канали са в състояние да пропускат само определен вид йони поради факта, че те притежават нещо като „йонен филтър”. От особен интерес за учените е било да открият защо например някои канали пропускат калиеви йони, но не и натриеви йони. Учените предполагат, че кислородните атоми в протеина играят важна роля като „заместители” на водните молекули с които калиевите йони се обграждат във воден разтвор и от които те трябва да се освободят при навлизането си в канала.

Доказването на тази хипотеза е затруднило учените, тъй като структурата на мембранните протеини и тази на йонните канали е била трудна за определяне с рентгенова кристалография.

Помощта идва от неочаквана посока. Биохимикът Родерик МакКинон се обръща към медицината и получава квалификация като лекар. След като работи като практикуващ лекар няколко години, бива привлечен изключително от йонните канали и започва да прави изследвания в тази област. Осъзнавайки, че са нужни по-добри и с по-висока резолюция структури за да се разбере как работят йонните каналии, той започва да изучава основите на рентгеновата кристалография. Само след няколко години той изумява научната общност представяйки им структура на йонен канал. Това става през април 1998 г.

 

Първата карта на йонен канал – атом по атом.

 

Когато представя през 1998 г. първата точна структура с висока резолюция на йонен канал, наречен от него KcsA, от бактерията Streptomyces lividans, МакКинон разкрива за първи път и как функционира на атомно ниво йонния канал. Сега вече може да бъде изучен по-добре йонния филтър, който пропуска калиевите йони и спира натриевите йони. Вече е възможно не само да се обясни как йоните минават през канала, но също така и да се види в кристалната структура – заобиколен от водните молекули малко преди те да въведат йона в канала, и как те срещат водата от другата страна на филтъра (фиг.4)

МакКинон дава обяснение защо калиевите йони, но не и натриевите йони се допускат през филтъра: Причината е елементарна - защото разстоянието между калиевите йони и атомите кислород във филтъра е същото каквото е между калиевите йони и кислородните атоми на водните молекули обграждащи го когато е извън филтъра. Така той може да се „плъзне” през филтъра без проблем. Така, натриевите йони, въпреки че са по-малки от калиевите, не могат да преминат през канала. Натриевите йони просто не „пасват” на кислородните атоми във филтъра и за това остават във водния разтвор. Способността на каналите да „събличат” калиевите йони от водните молекули и да ги оставят да преминат – не коства никаква енергия - и се явява един вид селективен катализатор на йонния транспорт.

Клетката трябва да е в състояние да контролира отварянето и затварянето на йонните канали. МакКинон показва че това се постига, чрез врата, която е в дъното на канала, която се отваря и затваря чрез молекулен „сензор”. Този сензор е разположен близо до вратата. Сензорите на йонните канали реагират на различни сигнали – напр. увеличаване на концентрацията на калциеви йони, на електрическото напрежение на клетъчната мембрана, или на свързването със сигнална молекула от някакъв вид. Чрез свързването на различни сензори към различните йонни канали, природата е създала канали, които отговарят за голям брой различни сигнали.

 

Костадин Кръстев  - 0878 822 054 , kktplovdiv@abv.bg

 

 

Фиг 4.

Йонният канал прозволява преминаването на калиеви йони, но не и на натриеви. Кислородните атоми на йонния филтър оформят за калиевите йони среда подобна на средата извън филтра. Клетката може също да контролира отварянето и затварянето на канала.

 

 

ИЗВЪН ЙОННИЯ ФИЛТЪР (A)

извън клетъчната мембрана йоните са привързани към водни молекули с определени разстояния до кислородните атоми на водните молекули

 

 

 

 

ВЪТРЕ В ЙОННИЯ ФИЛТЪР (B)

За Калия – разстоянието до кислородните атоми е същото както това до кислородните атоми на молекулите на водата извън канала.
Натриевите йони, които са по-малки не „пасват” на разстоянието до кислородните атоми в канала

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

АНАЛИЗ НА ЕФЕКТА И ЦВЕТОВЕТЕ НА ВОДАТА СЛЕД ТЕРАПИЯТА


Струпване на червените кръвни телца преди детоксикация


Разреждане на струпванията на телцата след детоксикацията

 


Фиг. 1 Анализ на нивото на червени кръвни телца в кръвта след детоксикацията


Енергийното поле преди процедурата


Енергийното поле след процедурата


Фиг. 2 Сравнение на човешкото енергийно поле преди и след използването на уреда


Фиг. 3 Сравнение на вискозитета на кръвта преди и след процедурата


Фиг. 4 Анализ на свободните радикали в кръвта преди и след процедуратаФиг. 5 Сравнение на детоксикацията на тежки метали във водата преди и след използване на уреда

 

 

 

 Фиг. 6 Анализ на оцветяването и частичките във водата след процедурата

 

 

В КОИ СЛУЧАИ УРЕДЪТ МОЖЕ ДА ПОДОБРИ СЪСТЯНИЕТО ВИ

1.       Въстановява енергийния поток във всички части на тялото.
2. Активизира клетките.
3. Стимулира метаболизма и имунната система.
4. Пречиства кръвта и предотвратява атеросклерозата.
6. Намалява натоварването на черния дроб и подобрява работата му.
7. Стимулира функциите на червата и стомаха.
8. Освобождава от болката и ускорява зарастването на раните.
10. Намалява нивото на киселините и свободните радикали.
11. Спомага при коремни неразположения.
12. Стимулира гръбнака ефективно като затваря циркулацията на енергията и спомага за релаксацията на гърба и кръста.
13. Облекчава артритните болки.
14. Облекчава главоболието и мигрената.
15. Намалява менструалните болки.
16. Повлиява благоприятно кожни проблеми.
17. Способства за пречистването от живак и тежки метали, олово и др.

2.        

 

Костадин Кръстев  - 0878 822 054 , kktplovdiv@abv.bg

 

ЗА КОГО Е ПОЛЕЗЕН УРЕДЪТ

ПРИБОРЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОЛЕЗЕН ЗА:

Хора с отслабена имунна система.
Хора с условия на труд и живот, предполагащи въздействия на химикали, реактиви, метали, прах, миризми, токсични вещества 
Хора с наднормено тегло и такива спазвали нездравословни диети.
Хора с проблеми в потентността.
Хора с високо кръвно налягане.
Пушачи и хора, ползващи постоянно алкохол в нездравословни дози.
Хора подложени постоянно на преумора и консумиращи недостатъчно качествена храна.
Хора със старееща или състарена преждевременно кожа.
Диабетици.
Хора с високо ниво на холестерол в кръвта.
Процедурите с Детоксикатора помагат на вашето тяло да се пречисти от отровите, при при това те не пречат на назначената медицинска терапия.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

1. Бременни и кърмачки
2. Деца под 6 годишна възраст
3. Лица с вградени апарати за сърце
4. Лица с трансплантирани органи
5. Лица, които използват /по какъвто и да е начин/ живото - поддържащи системи или лекарства.
6. Лица с отстранени органи и особено с отстранена част на дебелото черво.
7. Хора с открити рани по стъпалата.
8. При използване на медикаменти за разреждане на кръвта и/или регулация на сърдечната дейност.
9. Епилептици.
10. В случай, че имате сериозен диагностициран проблем или приемате лекарства, предписани Ви от специалист, е желателно да се консултирате със същия преди да започнете процедури по детоксикация.
11. Уредът намалява съдържанието и концентрацията на химически вещества в кръвта и по такъв начин ще намали ефекта от лекарствата. Да не се използва от лица на хемодиализа. Да се подходи с внимание при хора, приемащи лекарства за поддържане на кръвното налягане.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Уредът за йонно пречистване медицински уред ли е?

Не. Уредът за йонно пречистване е уред за грижа за здравето. Изчиствайки организма от токсини и намалявайки общата киселинност, уредът подпомага естествените оздравителни процеси, а също така предпазва от заболявания, възпрепятства стареенето, има разкрасяващ ефект, подобрява общото здравословно състояние, помага за отслабване.

 

Какъв вид уред е уредът за йонно пречистване?

Йонното пречистване е вид водна терапия на ходилата, която пречиства тялото и енергията Ви. Употребата му е много популярна в страните от Западна Европа и Америка. Ползата от него е подобна на тези от СПА процедурите, баните с гореща вода и оздравителните йога практики. Той Ви помага да се почувствате релаксирани и заредени с енергия. Eстествената енергия на водата изчиства токсините от тялото. Редовната му употреба, в съчетание с умерен начин на живот и физическа активност, подобрява здравословния Ви статус и помага за много заболявания.

 

Защо хората се нуждаят от детоксикация?

Теорията на Мечников за хроничното отравяне, наградена с Нобелова награда за медицина, показва, че натрупването на различни токсини в тялото причинява хронично отравяне, което е първопричината за заболяванията на хората от различни болести и за преждевременното остаряване.

При дишане, както и при хранене човек приема повече от 37 вида различни токсини, а в процеса на нормалния метаболизъм от тялото се изхвърлят до 22 вида. В комбинация със забързания живот, нередовното хранене, стреса, запека и др. нещата се влошават допълнително. В зависимост от физическото състояние и възрастта нивото на токсини е различно. Средно при възрастен човек се натрупват около 3-3,5 кг. във всички органи, кръвта, лимфата, кожата и всяка една клетка.

Известни руски и украински учени диетолози и специалисти по детоксикация , след години практика на детоксикация на пациенти, стигат до следните зашеметяващи данни: след неколкократна детоксикация, се изхвърлят около 1 кг токсини от червата, от черния дроб; от жлъчката и жлъчните пътища – около 0,5 кг; от ставите – около 0,3 кг неорганични соли; около 1,2 кг токсини – натрупани с храните и напитките, хлор, нитрати и др. Като цяло теглото се редуцира с 3-5 кг, което подобрява здравословното Ви състояние. Ето защо начинът за поддържане на добро здраве е детоксикацията и всеки човек се нуждае от такава.

 

Всеки човек ли има токсини в организма?

Да. Всяко тяло е натрупало токсини – в различна степен – според средата и условията на живот. Токсините идват от замърсената среда, в която живеем, от храната която консумираме, водата която пием, а стресът в ежедневието уврежда метаболизма и тялото ни като цяло. Съвременният човек е принуден да живее още от раждането си в една агресивна стресова среда, заобиколен от химия и отрови, консумира храни, които повишават киселинността на организма и като резултат се забелязва повишено ниво на заболеваемост и ранно стареене.

 

 

 

 

 

 

По какво съдим за наличието на токсини в организма ни?

Чревните токсини идват от констипацията /запек/. Натрупването и абсорбирането им от чревния тракт води до подут корем, газове, лош дъх, петна, безсъние, психическо изтощение и други оплаквания.

Токсините пречат на клетъчните мембрани и влияят на отварянето и затварянето на техните канали. Това се отразява на имунитета и прави хората по-склонни към настинка или други болести, кожата посивява, има нездрав вид с тъмни петна. Токсините затрудняват кръвообращението, което е причина за студени крайници. Това се отразява на глюкозата, липидите и холестерола в стените на кръвоносните съдове, може да доведе до артериосклероза, високо кръвно налягане, болки в тялото, ревматизъм и т.н. Тези симптоми са индикатор за прекомерно натравяне, както и за развиваща се болест.

 

Костадин Кръстев  - 0878 822 054 , kktplovdiv@abv.bg

 

Каква е вредата от токсините в тялото ни? Защо се нуждаем от пречистване (детоксикация)?

• Довеждат до отслабване на имунната система, натрупване на нервно напрежение, чести настинки, замаяност, отпадналост, сърцебиене, нощно изпотяване, безсъние, отслабване на паметта, студени крайници.
• Действието на токсините може да е и канцерогенно. Съвременната медицина показва, че ракът често е причинен от натрупването на токсини в тялото. 70% от туморите са провокирани от фактори, свързани с околната среда, от които 90% са свързани с химичния й състав.
• Токсините провокират алергични реакции.
• Токсините влияят върху ензимите в човешкото тяло, кожата губи своята еластичност, появяват се бръчки и пъпки.
• Повишава се крехкостта на капилярите, кръвоносните съдове се рушат по-лесно, което може да доведе до сърдечно-съдови заболявания.
• Увеличава се натоварването във вътрешните органи, което води до органна недостатъчност.
• Когато токсините в тялото достигнат определено количество, се намалява имунитета, засилва се умората, могат да е появят ендокринни смущения, променя се кръвното налягане, нивото на глюкозата и липидите. Всичко това в един момент може да доведе до множество застрашаващи живота болести.

 

 

Какви видове токсини се изхвърлят след процедура по йонно пречистване?

Основно се изхвърлят тежки метали, мазнини, органична материя и токсини, натрупани с храната.

Всички токсини отделени във водата по време на процедурата ли са от тялото ни?

Не всички. Дори и да не потопите крака във водата, водата, солта и метала от електрода дават леко оцветяване на водата. Това е така, защото водата, която използвате, също не е стерилна. 20-40% от оцветяването на водата по време на процедура може да се дължи на лошото качество на водата, която използвате. Останалите 40-60% се изхвърлят от тялото. Водата в различните райони на България е с различно качество и тя би дала различно ниво на първоначално оцветяване. Цветът на токсините от местната вода е показател за вида на нейното замърсяване – а от тук и по-високата заболеваемост от различни болести в различните райони – на артрози в едни райони, на бъбречни проблеми в други, и т.н.

 

Какво изпитва човек след първата процедура по детоксикация?

Повечето хора усещат умора след първата процедура. Поради увеличената пропускливост на клетъчната мембрана метаболизмът става по-бърз, също така клетките губят повече енергия по време на детоксикацията.

 

 

 

Какъв е ефектът на уреда за йонно пречистване върху здравето ви?

• Натурална водна терапия. Без странични ефекти, безопасна и ефективна.
• Увеличава енергията на клетките, активира ги, подобрява метаболизма и имунната система. Засилва способността на клетките да се детоксикират, облекчава органите от токсичния им товар. Възстановява здравето и енергията.
• Премахва ефективно токсините от тялото. Запазва баланса между киселини и основи, изчиства кръвта, подобрява цялостното функциониране на организма и прави тялото Ви здраво и чисто.
• Отрицателните йони подобряват функционирането на ендокринната система, забавят стареенето и Ви осигуряват красива кожа.

Какви са видимите ефекти след детоксикация?

• Подобрява съня
• Намалява кръвното налягане
• Намалява кръвната захар
• Намалява болката и възпаленията
• Премахва умората
• Подобрява имунната система
• Прави кожата по-гладка, опъната и изсветлява луничките и пигментацията.
• Лекува микозата

 

Колко процедури са нужни, за да има ефект?

Броят е различен за всеки. За хората, които в продължение на години са трупали токсини е необходимо по-дълго време за детоксикация. Изследвания показват, че повечето хора се чувстват отпочинали, енергични и облекчени, имунната им система се подобрява след 12 15  процедури и става по-трудно да се хване настинка.

 

 

 

 

 

Могат ли хора, които имат проблеми с бъбреците да използват уреда?

Да, хората, които отдавна имат проблеми с бъбреците могат да използват уреда. Той помага да се премахнат страничните ефекти и да се изчистят токсините, които са останали от лечението на бъбрека. Уредът помага да се детоксикирате без това да окаже влияние на лечението

 

Има ли странични ефекти при твърде честа употреба на уреда?

Според експеримент на американски учени и наблюдението на повече от 30 хиляди души, използващи уреда - той няма странични ефекти. Детоксикацията, извършвана от уреда се базира на натурална водна терапия. Целият процес е безопасен, приятен, ефективен и бърз. Детоксикацията може да бъде видяна и изпитана, без странични ефекти. Повечето потребители твърдят, че се чувстват пречистени и здрави след употребата на уреда.

 

 

Костадин Кръстев  - 0878 822 054 , kktplovdiv@abv.bg

 

 

Наранява ли уредът за йонно пречистване кожата на ходилата при дълготрайна употреба?

Енергията на йонното пречистване прави кожата на краката по-чувствителна и това е нормално, но много малко хора го усещат като ефект. Силата на енергията е изучавана дълго в лаборатория и резултатите показват, че тя е под нивото, което може да понесе кожата. Уредът не уврежда кожата дори при дълготрайна употреба.

 

 

Защо при възрастните жени не се отделят много токсини при процедурата?

За всяка детоксикация е необходима енергия, така че обемът на отделените токсини зависи от здравословното състояние на човека. При хората с по-силен организъм е по-лесно да се активират клетките, така че да отделят повече токсини. При хората със слаби организми функционирането на клетките също е отслабено. При такива хора е необходим по-дълъг период, за да бъдат активирани клетките, ето защо в началото отделените токсини са по-малко. Колкото по-здрав е един организъм, толкова повече токсини се отделят. Колкото повече процедури се правят, толкова повече токсини ще бъдат премахнати

 

Могат ли жените да използват уреда за йонно пречистване по време на менструалния си цикъл?

Да, жените могат да използват уреда за йонно пречистване по време на менструалния си цикъл, но не и по време на бременност или докато кърмят

 

Може ли хора, които са наскоро оперирани, да използват уреда за йонно пречистване?

За тези хора се препоръчва да използват уреда след възстановяването си.

 

Защо при някои хора се появяват обриви и отоци след процедурата?

Не трябва да се тревожите – това е нормална реакция на кожата след детоксикация. Проверете внимателно дали по стъпалата Ви не са останали част от отделените токсини.

 

Може ли йонното пречистване да излекува гъбичните инфекции?

Да, може. Уредът за йонно пречистване може да излекува микоза, тения, гъбична инфекция на ноктите и т.н.

 

Има ли процесът на детоксикацията и разкрасяващ ефект – премахване на лунички, акне, бръчки, старчески петна?

Повечето дами и възрастни хора се интересуват от този въпрос. Луничките, акнето и старческите петна са причинени от продължителното натрупване на токсини в тялото. Периодичната детоксикация може да премахне тези токсини и да възстанови енергията на клетката, което прави кожата еластична и гладка. Процесът на детоксикация може да премахне или намали тези проблеми и има разкрасяващ ефект.

 

Някои твърдят, че уредът за йонно пречистване има незабавен ефект при диабетици и отделените токсини са видими. Вярно ли е това?

Да, вярно е. Нашите клинични тестове откриха, че нивото на кръвната захар намалява в сравнение с това преди употребата на уреда за йонно пречистване. Необходими са една или две процедури, за да бъде намалено нивото на кръвната захар, така че то да е в норма (броят на процедурите зависи от състоянието на пациента).

 

Има ли уредът за йонно пречистване свойството да разгражда мазнините в организма и да намалява нивото на мазнините в кръвта?

Уредът за йонно пречистване има много добър ефект след дълга употреба. По време на целия процес се изразходва много енергия, разгражда се мастната тъкан и се премахват ненужните натрупани мазнини. Пречиства кръвта, подобрява циркулацията й и увеличава енергията на клетките.

 

Защо се слага сол във водата?

Солта увеличава проводимостта на водата, създава условия за протичане на енергийно поле през тялото и обезпечава ефекта на детоксикация. Обикновената сол, такава каквато е йодираната, съдържа и други вещества, което води до промяна на цвета на водата по време на пречистването и може да намали ефекта от детоксикацията. Препоръчително е използването на пречистена или морска сол. Количеството на солта, необходима за процедурата зависи от качеството на водата.

 

 

Има ли опасност от токов удар по време на процедурата?

Не. Устройството има автоматична защита. Когато напрежението във водата превишава нормата, уредът се изключва автоматично. Няма никаква болка и опасност, когато потапяте краката си във водата.

Как работи уредът за йонно пречистване?

Уредът за йонно пречистване преобразува напрежението от 110V на 0 – 24V. Микрочипът възпроизвежда вълни с постоянна честота. Те се поглъщат от водата и променят нейния характер.

Какви промени се случват с водата под въздействието на уреда за йонно пречистване?

Вълните превръщат положителния електричен потенциал в негативен, големите водни молекули се превръщат в малки и йонизират останалите вещества.

Има ли възрастови ограничения за употребата на уреда за йонно пречистване?

Всички възрастни и деца над 8 години могат да използват уреда. Времето и честотата на използване на уреда трябва да бъде различна за всеки: 30 минути за възрастните и 15 минути за децата. Повечето хора под 50-годишна възраст могат да го използват веднъж на всеки два дни, хората над 50-годишна възраст – веднъж на всеки три дни. Една терапия се състои от 15 процедури.

 

 

 

Костадин Кръстев  - 0878 822 054 , kktplovdiv@abv.bg

 

 

 

Защо се оцветява водата при употреба на уреда за йонно пречистване?

Вълните с постоянна честота йонизират всички субстанции във водата. Йоните се свързват с отделените токсини и това причинява оцветяването на водата. Понякога цветът става светло жълт още преди да сте потопили краката си, ако за процедурата се използва вода от водопреносната мрежа. Такъв и трябва да бъде цветът, защото е възможно в чешмяната вода да се съдържа ръжда, която след йонизиране добива светло жълт цвят, без мирис и мазнини. Когато потопите стъпалата си във водата цветът на водата се променя, появяват се миризма и мазнини.

 

Кои фактори влияят на цвета на водата?

Токсините в тялото променят цвета на водата. Също така температурата на водата, времето за извършване на процедурата и напрежението оказват въздействие.

 

Защо цветовете са еднакви при повечето хора?

При равни други условия (температура на водата, време и сила), цветът на водата се повлиява от токсините отделени от тялото ви. Много хора в един регион имат еднакъв начин на живот и хранене, което е причина за еднаквите токсини в телата им. Затова и цветът на водата след процедура с уреда за йонно пречистване е еднакъв.

Защо водата има силен мирис на хлор след процедура с уреда за йонно пречистване?

Хората, при които се появява тази миризма вероятно пият вода, съдържаща прекалено много хлор, или плуват често в басейни. Тялото абсорбира голяма част от този хлор.

Защо цветът на водата е много светъл при детоксикация на тежко болни пациенти?

Уредът за йонно пречистване помага за възстановяването на детоксикиращата способност на клетките. При някои тежко болни пациенти тази способност на клетките е много слаба. Трябва да се направят много процедури, за да се възстанови енергията и пропускливостта на клетките. При първата процедура се отделят съвсем малко токсини.

Какви са особеностите на уреда за йонно пречистване?

• Устройството е с нисък волтаж - 0~24V, но оперативният панел и контролната кутия трябва да бъдат далеч от водата.

• В зависимост от качеството на водата и времето на експлоатация, катодът може да бъде използван около 55 пъти. След 55 използвания трябва да бъде сменен. Можете да го закупите от Вашия дилър.

• След употреба изхвърлете водата внимателно. Предпазвайте горния контролен панел от попадане на вода върху него.

• Почистете катода на уреда за йонно пречистване след процедурата. След това го потопете в 200мл почистваща течност за 5 – 20 минути. Измийте го отново след като го извадите. Една доза от почистващата течност може да бъде използвана 5 пъти.

• Подсушете катода с електрическа машина за подсушаване и го приберете обратно в опаковката му.

Как се използва уредът за йонно пречистване?

• Подгответе обикновен съд за баня на стъпалата. Напълнете го с топла вода – 37-40° C.

• Добавете малко сол (по-добре е да се използва пречистена или морска сол).

• Поставете стъпалата си във водата.

• Поставете катода във водата, включете уреда за йонно пречистване и нагласете таймера на 30 минути.

Цялата процедура по детоксикацията е безопасна, приятна, бърза, ефективна, резултатът е видим и изпитан.

Колко дълго може да се използва катодът в уреда за йонно пречистване?

Катодът е консуматив към уреда. Цикълът му на употреба е от 50 до 60 процедури (ако твърдостта на водата е приемлива и при процедурата добавяте малко сол), но когато дисплеят започне непрекъснато да показва 0 V, катодът трябва да бъде сменен. Прекалено твърдата вода, голямото количество сол и прекалено дългият престой на катода във водата скъсяват живота му. Катодът на уреда за йонно пречистване се изхабява при процедурите. По него се натрупват примеси и ефективността му отслабва. Необходимо е да бъде сменен, за да се гарантира ефективността на процедурите. За да се удължи срока на употреба на катода поддържайте добра хигиена – измивайте, почиствайте и подсушавайте уреда.

 

  

Каква е ролята на електрическото поле, създавано от уреда за йонно пречистване?

Уредът за йонно пречистване създава електрическо поле с параметри близки до тези на нормалното био поле. Електрическото поле пречиства и активизира течностите и по-специално водата в тялото. Повечето отрицателни йони в тялото, под въздействието на това електрическо поле, понижават електрическия потенциал на клетъчната мембрана, възстановяват пропускливостта й, повишават детоксикацията на клетките и премахват токсините от тялото. Електрическото поле, създавано от уреда, също така може да насочи образуваната енергия и АТФ (Аденозин Три фосфат) в клетките, за да възстанови нормалното им функциониране, ускорява кръвообращението, подобрява образуването на колаген, прави кожата еластична и гладка

Защо е необходимо да почистваме уредът за йонно пречистване след употреба?

Когато се включи, уредът за йонно пречистване генерира вълни с постоянна честота. Тези вълни йонизират веществата във водата. Това оказва влияние на водата и изхвърлените от тялото токсини полепват по повърхността на катода. Ако катодът не се почиства редовно се намалява потокът от електричество на повърхността на устройството. Това въздейства на количеството погълната енергия и прави цвета на водата по-тъмен при следващата употреба, така че катодът трябва да бъде почистен и измит след употреба, което удължава срока на употребата му и запазва ефективността на уреда

Какви са особеностите при почистване на уреда за йонно пречистване?

• Използвайте почистваща течност.

• Потапяйте целия катод в почистващата течност.

• В зависимост от това колко дълго е използван уредът, изберете подходящо време за престой на катода в почистващата течност (обикновено 5-20 минути). Когато устройството е ново, времето за почистване е по-малко, но ако използвате уреда за йонно пречистване много често, то и времето за почистване става по-дълго. Твърде дългият престой на катода в почистващата течност също въздейства неблагоприятно на срока на употребата му.

• Измивайте катода под течаща вода  

 

 

Контакт за Вас  Костадин Кръстев  - 0878 822 054 , 0988 830 351

 

kktplovdiv@abv.bg


Copyright © 2014 - 2016      Изработка и дизайн на сайта: Димитър Войчев