ЛЕЧЕБНА  ХРАНА  ЗА  ДЪЛГОЛЕТИЕ  НА  ЧОВЕКА
СИРИУС-Д СЪСТАВ ДЕЙСТВИЕ ДОЗА БОЛЕСТИ ИСТОРИЯ ДОКУМЕНТИ СТАТИИ
АМИНОКИСЕЛИНИ ИНТЕРВЮТА ОТЗИВИ ДОСТАВКА ДОБАВКИ BIO SCANNER ДЕТОКС КОНТАКТ

E Н О А Н Т

 

Хранителен концентрат от полифенолите на гроздето.

 

     A . Повишена нужда от антиоксиданти възниква :

 

 

       1.    При неблагоприятни метеорологични условия,

       2.    При специални условия за професионална работа (психоемоционално претоварване, стрес, работа в екстремни условия, излагане на йонизираща радиация, токсични вещества, липса или излишък на кислород)

       3.    При конкретни физиологични състояния на организма (интензивен растеж, бременност, стареене);

       4.    При интензивно физическо натоварване и липса на физическа активност (хипокинезия)

       5.    При стресови условия;

       6.    При инфекционни болести;

       7.    При неинфекциони заболявания такива, като пневмония, атеросклероза, коронарна болест на сърцето, както и други невротоксикози

       8.    При остри и хронични интоксикации;

       9.    При наличие на вредни навици пушене, алкохолизъм.

     10.    При странични действия на лекарства, водещи до повишаване на липидната пероксидация

 

   Б . Свойства на концентрата «  Еноант   »  :

 

 

 1. Онкопротектор – предпазва от възникване на ракови заболявания;

 2. Радиопротектор – предпазва от слънчева радиация и радиоактивно облъчване;

 3. Хепатопротектор – предпазва черния дроб от токсични вещества;

 4. Ангиопротектор – в кръвния поток неутрализира свободните радикали, които увреждат кръвоносните съдове, което води до тромбоза и отлагане на атеросклеротични плаки, а това води до исхемия (недостатъчна циркулация на кръвта в тъканите).

 5. Герантопротектор – забавя процеса на стареене и възстановява загубените функции на организма.

 6. Иммуномодулатор – възстановява нарушения имунитет, премахва алергични реакции

 

   В. Концентрата  «  Е н о а н т   »   помага  при  :

 

 1. Пациенти  за профилактика на лъчевата болест и онко заболяванията.

 2. Различните видове интоксикация, включително и лекарствена ( химиотерапия, анестезия, антибиотици и др.).

 3. Атеросклероза, коронарна болест на сърцето, заболявания на сърдечно съдовата система.

 4. Болести на дихателната система.

 5. Ендокринни заболявания.

 6. Системни заболявания на съединителната тъкан ( ревматизм, заболявания на ставите ).

 7. Болести по кожата, особено при загуба на нейната еластичност ( дерматит, мазоли, напукани пети, келоидни белези, тъмни петна ), в козметиката за подобряване на еластичността на кожата.

 8. Имунодефицит, алергии.  

 9. Дизбактериози.

 10. Всички възпалителни процеси.

 

От 6 литра вино « Каберне Совиньон » по специална технология се получават 250 мл  « Еноант ».

            Концентратът е създаден в Института по виното и гроздето за засилване на имунитета,  на децата.

            Проучванията  показват, че  антиоксидантната  активност на  « Еноант  »  15 пъти  превишава антиоксидантната активност на витамин  С и повече от 3 пъти антиоксидантната активност на кръвната плазма.

 

 

Е Н О А Н Т

хранителен концентрат от полифенолите на гроздето

  

       През ноември 1991 г. по американския телевизия канал CBS д-р Серж Рено в едночасово предаване разказа за невероятни резултати от епидемиологични проучвания на Световната здравна организация за проекта на „ Мониторинг  на  честотата на  сърдечно-съдовите  заболявания, както  и  факторите, които  допринасят  за тяхното развитие “ ( програма MONICA ).

       Дългосрочни статистически проучвания, проведени в 17 развити страни по света, показват, че процентът на смъртност от исхемична болест пропорционално се увеличава с нивото на консумация на наситени мазнини. От общия модел отпадат данните, получени от Франция. При много висока консумация на мазнини и висока концентрация на холестерол в кръвта, смъртността от миокардна исхемия във Франция се оказва една от най-ниските в света -35 - 45 случая на 100 000 души. Това е с       2-2,5 пъти по-ниско, отколкото в страни като Англия, Австрия, Германия, Дания , където консумацията   на наситени мазнини е същата като във Франция.

      Д-р Серж Рено обясни това явление с  редовното и умерено потребление на средния французин на червено трапезно вино (от около 0,5 литра на ден). Тогава това се възприема като парадокс - всеки ден    да пиеш вино, да не се ограничаваш в използване на мазнини от млечен произход, но на практика не страдаш от сърдечно-съдови патологии, които заемат първо място в списъка на причините за смърт от заболяване в 17 развити страни в света!

     Отдавна са известни антибактериалните и антивирусни свойства на виното. След половин час на контакт с вино от червено грозде грам- отрицателните и грам- положителните бактерии губят своята жизнеспособност. Антивирусният ефект на червеното вино се запазва дори и при 1000-кратно разреж дане. Установено е, че срещу грам-отрицателните бактерии са активни антоцианини, грам-положител ните бактерии деактивират транс-кумаровата киселина, инфекциозната способност на вирусите се инхибира за сметка на фиксирания по тях танин.

      Въпреки това, може би най-яркият елемент на биологичната активност на гроздовите полифеноли, която позволи да се обясни естеството на „френския парадокс“ и предизвика нова вълна на интерес към гроздовите полифеноли е тяхната антиоксидантна активност.

      Известно е, че първичното звено в механизма на възникване на исхемичната болест на сърцето е пероксидацията на липидните клетки. Учени от Университета на Калифорния през 1993 г. експериментално доказаха, че гроздовите полифеноли, съдържащи се в червеното вино, разтворени 1000 пъти, инхибират пероксидацията на липопротеините с ниска плътност ин витро по-силно от алфа - токоферола. Този резултат бе допълнен през 1996 г. от клинично проучване ин виво. Доказано е, че благодарение на употребата на 300 мл . червено вино процесът на пероксидация на липидите в човешката кръвна плазма за сметка на появата в нея на гроздови полифеноли се инхибират не по-малко от 80 %. По този начин е доказано, че в основата на „френския парадокс“ е антиоксидантната активност на гроздовите полифеноли, които влизат в човешкото тяло при 0,5 литра доза от червено трапезно вино.

     Сега е установено , че основната универсална причина за увреждане на клетки в човешкото тяло са структурни и функционални разстройства на биологични мембрани на клетките в резултат на лавинообразната пероксидация на липидите, която възниква при въздействие на екологично неблагоприятни фактори от химически, физически, биологичен произход, стресови ситуации, които предизвикват процеси на окисляване на свободните радикали.

      Когато  окисляването  на  свободните  радикали  не  се  компенсира  от  собствената  антиоксидантна защитна система на резервите, процесът на пероксидация на липидните биомембрани на клетките приема лавинообразен характер, което неминуемо води до нарушена обмяна на веществата и на физиологичните функции на нивото на клетки, тъкани, органи и в цялото тяло.

      За да се предотвратят нарушения на антиоксидантния баланс в организма е необходимо време, за да  се компенсира липсата на собствени резерви, за антиоксидантна защита за сметка на външни източници- антиоксиданти.

                                                   Повишена нужда от антиоксиданти се случва :

1. При неблагоприятни метеорологични условия,

2. При специални условия за професионална работа (психо - емоционално претоварване, стрес, работа      в екстремни условия, излагане на йонизираща радиация, токсични вещества, липса или излишък на кислород и т.н. ) ;

3. При конкретни физиологични състояния на организма (интензивен растеж, бременност, лактация, стареенето);

4. При интензивно физическо натоварване и липса на физическа активност (хипокинезия )

5. При стресови състояния;

6. При инфекциозни болести ;

7. При незаразни заболявания, такива като пневмония, астма, атеросклероза, идхемична болест на сърцето, както и други невротоксикози и др.

8. При остри и хронични интоксикации;

9. При наличие на лоши навици - тютюнопушене, алкохолизъм.

10. При странични ефекти от лекарства, водещи до повишаване на липидната пероксидация.

      Инструментална оценка на антиоксидантната активност съгласно кинетиката на окисление с кисло  род от въздуха на редуцираната форма на 2,6 - дихлорфенол показа, че при „Enoant“ е 15 пъти по-висока от тази на аскорбиновата киселина, 30 пъти по-висока от тази на алфа - токоферол ацетат и около 3 пъти превишава антиоксидантна активност на кръвната плазма. Високата антиоксидантна активност на „Enoant“ поради наличието на общи полифеноли от грозде, флавоноиди (антоцианини, кверцетин, рутин, катехини, епикатехин, лeвкоантоцианини, процианиини, танини) и нефлавоноиди (галова киселина и люляк, расвератрол, кафеена , протокатехинова и елагова киселина). Това дава основание да се изследва използването на „Enoant“ не само за профилактика, а и за лечение на хора.

      В храната концентрат „Enoant“ присъства цялата гама от флавоноидни и нефлавоноидни групи полифеноли на гроздето „Каберне Совиньон“, както и следните микроелементи: Zn, Cu, Mn , Fe, и т.н. Това гарантира общата биологична активност на „Enoant“ - антибактериална, антивирусна, P-витаминозна, антиоксидантна, както и синергичния ефект от всички полифеноли в гроздето. С такава потенциална биологична активност не разполага нито един известен чуждестранен аналог.

      В концентрата „Enoant“ всички гроздови полифеноли като семена и кори се намират в биодостъпен разтворен вид. Използване на разтворен концентрат гарантира постъпване на полифеноли в човешката плазма 3 часа след перорално приложение. Концентратът от гроздови полифеноли „Enoant“ е със статут на хранителен продукт, обаче биологичното активните свойства на концентрата са привлекли внимание-то на лекари в началото на опитното производство на продукта.

      Клинични и бактериологични изследвания, проведени в Катедрата по педиатрия на инфекциозно педиатрично отделение на Кримския медицински университет „С.И.Георгиев“ установяват нормализиращо въздействие на „Enoant“ на чревната микробна биоценоза при деца с рецидивиращ бронхит, като това позволява да се препоръча като активен и безопасен при лечението на чревната дисбактериоза при деца.  

      При проучвания върху животни, проведени в лабораторията за генетимен мониторинг на Украинския научен център по хигиена на Академията за медицински науки на Украйна беше установено, че концентратът „Enoant“ има антимутагенен ефект; приложението на концентрата в продължение на 30 дни намалява честотата на анормални хепатоцити 1,8 пъти по отношение на контролната проба.     Експериментално е доказано влиянието на „Enoant“ за забавяне процесите на естественото стареене.     

Кримският държавен медицински университет „С.И.Георгиев“ и санаториуми „Ялтакурорт“ провеждат изследвания върху използването на концентрата „Enoant“ в практиката на санаторно-курортното лечение.        При пациенти с исхемична болест на сърцето и хипертония, които приемат „Enoant“ е отбелязана положителна тенденция: подобряване на здравето, намаляване на задуха, умората, сърцебиенето, главоболието и болките в сърцето, виенето на свят и чувството на тревожност, сърдечната честота, систоличното и диастоличното кръвно налягане, индекса Robinson, протромбиновото време, фибриногена и билирубина в кръвта. От особено значение е причиненото от „Enoant“ намаляване на скоростта на утаяване на еритроцитите. Тези данни убедително подкрепят силно противовъзпалителното действие на концентрата.

      В центъра на Москва, в центъра за антидопинг е направена проверка на „Enoant“ за наличието на допингови вещества. Заключението на центъра за  допинг е, че в концентрата не са открити такива вещества и „Enoant“ бе препоръчан за спортната и медицинската практика.     

Проведените клинични изследвания в катедрата по хирургия на УНЦ кабинета на президента на Руската федерация потвърдиха високата ефективност на концентрата в хирургичното лечение на жлъчно-каменната болест.     

Една бутилка концентрат „Enoant“ от 0,25 л по общото количество гроздови полифеноли се равнява на 5,6 литра червено трапезно вино „Каберне“, но „Enoant“ съдържа цялата гама от полифеноли и всички микроелементи на червеното грозде „Каберне Совиньон“, при пълна липса на алкохол.

„Enoant“, произведено от грозде – в него има всичко, което има и в гроздето и няма нищо, което да няма в гроздето. Помогнете на тялото си да не боледува, да не страда от физическо и нервно претоварване.

Не остарявайте без време! Пийте концентрат „Enoant“!

За информация: 0878 822 054 Костадин ТОПЧИЕВ, kktplovdiv@abv.bg


Copyright © 2014 - 2016      Изработка и дизайн на сайта: Димитър Войчев